- 1,2 kg csirkehús
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 db paprika
- 1 db répa
- 1/2 tk őrölt erős paprika
- 3,5 dl húslevesalap lé
- 1 dl fehérbor
- 1 db babérlevél
- 1/2 tk oregánó
- 1/2 tk bazsalikom
- 30 dkg rizs
- 1 tk só
ELKÉSZÍTÉS
1.Vágjuk finomra a hagymákat. A paprikát magozzuk ki és aprítsuk fel. Vágjuk csíkokra a csirkét, és kockázzuk fel a répát.
2.Forrósítsuk fel az olajat. Pirítsuk meg benne a húsdarabokat, majd vegyük ki. A visszamaradt zsiradékra szórjuk rá a hagymákat, a paprikát és az őrölt paprikát, és pirítsuk le kissé. Öntsük fel a húslevessel és a borral, keverjük hozzá a rizst és a répát, majd fűszerezzük a babérlevéllel, az oregánóval és a bazsalikommal.
3.Fektessük rá a csirkedarabokat. Sózzuk meg, és közepes lángon, fedő alatt pároljuk 30 percig. Ha szükséges, kevés húslevessel pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Vegyük le az edényt a tűzről, és tálalás előtt pihentessük az ételt 10 percig.