sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Rendészeti utánpótlás nevelés indul Fehérgyarmaton

Fotó: Police.hu

Együttműködési megállapodást kötött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egy gimnáziummal.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium együttműködési megállapodást kötött 2016. június 14-én a rendvédelmi pálya iránt érdeklődő fiatalok képzése, nevelése és az utánpótlás biztosítása céljából. Az együttműködési megállapodást Pálúr László gimnáziumi igazgató és Farkas József r. dandártábornok, megyei főkapitány írták alá. Az egyezmény szerint a gimnázium tanévenként indít egy olyan osztályt, ahol pályaorientációs jelleggel a belügyi rendészeti ismeretek tantárgy az oktatás részét képezi. A főkapitányság vállalta, hogy a speciális tantárgyak oktatásához és a képzés megvalósításához segítséget nyújt.

A fiatalok tanulmányaik alatt megismerkedhetnek a rendőri hivatással és az egyes szakterületek – így a közlekedésrendészet, a közrendvédelem, a bűnügy, az igazgatásrendészet és a határrendészet – feladataival. A képzés befejezésekor pedig lehetőségük nyílik – emelt vagy közép szinten – érettségi vizsgát tenni a rendészeti fakultációs tantárgyból, amelynek eredményes teljesítése többletpontokat jelenthet számukra a szakirányú továbbtanulásnál.A középiskolákban folyó rendészeti képzések segítik a tanulók felkészülését és elhelyezkedését a rendvédelmi pályán, a rendőrség utánpótlási forrásait bővítik, valamint az oktatási intézmények fakultációs lehetőségeit is szélesítik

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!