40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

Reformáció Emléknapja Mátészalkán (8)

Mátészalka – 2015. október 27-én a mátészalkai Kálvin téren megtartott, a reformáció emléknapja alkalmából szervezett ünnepségen Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere ünnepi beszédében hangsúlyozta:
“Olyan családpolitikát kell folytatni, hogy egyre több fiatal gondolja úgy, érdemes összeházasodni és gyereket vállalni. Hozzátette, ennek látszólag nincs köze a reformációhoz, azonban hit nélkül nem lehet családot alapítani és gyermeket nevelni.”

A rendezvény ünnepi megnyitóját Hanusi Péter, Mátészalka Város Polgármestere
és Kovács Sándor, Egyéni Országgyűlési Képviselő tartották.

Imádságot Nagy György, a Mátészalka Kertvárosi Református Egyházközség lelkipásztora mondott.

Kálvin János szobrának koszorúzása után az ünnepség a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház – színháztermében folytatódott, ahol a műsort a Zenebarátok Kórusa adta Balogh Ferencné karnagy vezényletével.

A jelenlévőket Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke köszöntötte.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Miniszterének beszéde után a mátészalkai Kálvin János Református Általános Iskola tanulóinak “Hirdesd az igét!” című műsora következett.

Az egybegyűltekkel megosztotta gondolatait: Csűry István, a Királyhágó melléki Református Egyházkerület püspöke, valamint imát mondott: Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese.

A színházi ünnepséget Kegye János pánsíp művész előadása zárta.

A reformáció emléknapja alkalmából szervezett ünnepség a mátészalkai Kossuth téri református templomban fejeződött be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!