40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

Polgármestereket készített fel a katasztrófavédelem

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtök délelőtt a katasztrófavédelmi szempontból I. osztályba sorolt települések polgármestereinek és jegyzőinek, valamint a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában és a védelmi igazgatásban közreműködőknek, illetve a helyi védelmi bizottságok elnökeinek rendezett szakmai felkészítést az igazgatóságon.

A rendezvényt Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató nyitotta meg. Mint mondta: a szakmai délelőtt célja, hogy a település vezetői és a védelmi bizottságok vezetői, közreműködői átfogó képet kaphassanak a megye veszélyeztető hatásairól és a védekezési mechanizmusokról, továbbá a katasztrófavédelmi és a honvédségi feladatairól.

Nagy József tű. ezredes, igazgatóhelyettes a megye veszélyeztetettségét és a katasztrófavédelem szervezeti felépítését mutatta be. Kiemelte az önkéntességet, így azt, hogy a tavaly megalakult tizenhárom járási önkéntes- és a megyei mentőcsoport mellett, idén már több települési mentőszervezet is nemzeti minősítést szerzett ár-és belvízi védekezésből.

A megyei igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, Gyenge László tű. alezredes ismertette a védekezések szempontjából a polgármesterek jogszabályban rögzített feladatait és kötelességeit, valamint beszélt a települések katasztrófavédelmi osztályba sorolásáról, a veszély elhárítási terv készítéséről, a lakossági tájékoztatásról és riasztásról, az elsőfokú polgári védelmi jogkörről valamint a mentőszervezetek alkalmazási szabályairól.

Nagy Zoltán tű. alezredes, a Megyei Védelmi Bizottság titkára a honvédséghez és a katasztrófavédelemhez tartozó jogszabályokat ismertette és a védelmi bizottság szervezeti felépítéséről, valamint a védelmi igazgatás rendszeréről is beszélt a csütörtök délelőtti felkészítésen, Nyíregyházán.

Zárásként, Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató felhívta a figyelmet a téli időjárás, az esetleges ár-és belvízi védekezés, valamint a migrációs helyzetből adódó feladatokra.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!