Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Sütés

Pikáns grillkolbász receptje


Pikáns grillkolbász receptje

ELKÉSZÍTÉS

1.A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A paradicsomot és a csilipaprikát megmossuk. A csilipaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, és felszeleteljük. A paradicsomot felkockázzuk. A felforrósított olajon üvegesre pároljuk a hagymát a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a csilit, a paradicsomot, és puhára pároljuk őket. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a borecetet, a Worcester-szószt, a tabascót, a cukrot és az ízlés szerinti mennyiségű sót. A masszát szitán átpasszírozzuk, majd ismét megmelegítjük. A kész barbecue-szószt melegen tartjuk.

2.A grillkolbászok egyik oldalát éles késsel bevagdaljuk, és forró grillen, forgatva 10-15 percig sütjük.

3.Ha megsültek a kolbászok, kenyérrel és a meleg barbecue-szósszal tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg paprikás grillkolbász
  • A szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db paradicsom
  • 1 db csilipaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 ek Worcester-szósz
  • 2 ek tabasco szósz
  • 1-2 ek borecet
  • 2 ek kristálycukor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük