HOZZÁVALÓK
- 250 g kockatészta
- 2 fej hagyma
- 5 db krumpli
- 2 szelet füstölt szalonna
- fél szál lángolt kolbász
- 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- hegyes csípős paprika
ELKÉSZÍTÉS
- A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük.
- Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem baj, ha szétesik) majd a szalonnát, és a kolbászt kiemelve, a kisül zsíron, a félkarikára vágott hagymára is rápirítunk kicsit.
- Közben sós, lobogó vízben megfőzzük a tésztát. Mikor megfőtt, nagyobb edényben összekeverjük a leszűrt tésztát, a megfőtt, szintén leszűrt krumplit, a pirított hagymát, és a kolbászdarabokat, valamint a szalonnacsíkokat.
- Megszórjuk őrölt pirospaprikával, frissen borsot őrlünk rá, de aki szereti, felkarikázott csípős hegyes paprikát is tehet rá bőségesen. Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós.