ELKÉSZÍTÉS
- A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, és vékony csíkokra vagy kockára vágjuk. Hozzászórjuk a megtiszított, felaprított és olajon megdinsztelt hagymához, majd összeforgatjuk a sűrített paradicsommal és a cukorral, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon puhára főzzük épp annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi.
- A vöröhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Ezután egy keverőtálban összegyúrjuk a darált hússal, a beáztatott, majd kifacsart és darabokra tépett zsemlével. Őrölt fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Beleütjük a tojást, és összegyújuk. A masszából diónyi golyókat gyúrunk, és meghempergetjük mindet zsemlemorzsában, majd egy ujjnyi forró olajban ropogósra sütjük.
- Az elkészült paradicsomos káposztához kínáljuk feltétként a fasírtot.
HOZZÁVALÓK
- A káposztához:
- 1 kg fejes káposzta
- 0,4 dl napraforgó étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 1 mk cukor
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- A fasírthoz:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj (a sütéshez)
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 db zsemle vízbe áztatva
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa