Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Főzés

Paradicsomos káposzta fasírtgolyóval


Paradicsomos káposzta fasírtgolyóval

ELKÉSZÍTÉS

    1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, és vékony csíkokra vagy kockára vágjuk. Hozzászórjuk a megtiszított, felaprított és olajon megdinsztelt hagymához, majd összeforgatjuk a sűrített paradicsommal és a cukorral, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon puhára főzzük épp annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi.
    2. A vöröhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Ezután egy keverőtálban összegyúrjuk a darált hússal, a beáztatott, majd kifacsart és darabokra tépett zsemlével. Őrölt fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Beleütjük a tojást, és összegyújuk. A masszából diónyi golyókat gyúrunk, és meghempergetjük mindet zsemlemorzsában, majd egy ujjnyi forró olajban ropogósra sütjük.
    3. Az elkészült paradicsomos káposztához kínáljuk feltétként a fasírtot.

HOZZÁVALÓK

  • A káposztához:
  • 1 kg fejes káposzta
  • 0,4 dl napraforgó étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 1 mk cukor
  • 1 tk só
  • frissen őrölt bors
  • A fasírthoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj (a sütéshez)
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 db zsemle vízbe áztatva
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa