Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Paprikás-kolbászos sült csirkecomb


Paprikás-kolbászos sült csirkecomb

ELKÉSZÍTÉS

    1. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A paprikát és a vöröshagymát szélesebb csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
    2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és szép pirosra sütjük, kiszedjük ki és félretesszük.
    3. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a feldarabolt csirkecombot bőrével lefelé, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Kiszedjük és félretesszük.
    4. Ezután a zsiradékba tesszük a csíkokra vágott vöröshagymát, a paprikát és a felszeletelt fokhagymát, majd pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a kakukkfűágat is. Óvatosan összekeverjük, és felöntjük a borral.
    5. Az előpárolt paprikás-hagymás keveréket egy tepsibe öntjük, és elrendezzük benne az elősütött combokat. A hús köré rakjuk az elősütött kolbászkarikákat, majd fóliával lefedjük az egészet.
    6. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 40-45 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és készre sütjük a combokat (sütés közben a hús és a zöldségek megpuhulnak, a szaft pedig szépen besűrűsödik). Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 4 db csirkecomb
  • 3 db kaliforniai paprika (piros)
  • 4 db debreceni kolbász
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 4-5 db kakukkfűág
  • őrölt bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek olívaolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük