40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
vesztegetés rendőr

Illusztráció

A Nemzeti Védelmi Szolgálat új megközelítést alkalmaz az alvilággal együttműködő hivatalos személyek kiszűrésére.

Öt év alatt félszáz rendőr és más hatósági személy bukott meg a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatain amiatt, hogy hagyták magukat megvesztegetni – írja a Népszabadság. Az öt éve alapított védelmi szolgálat új felderítési technikákkal oldott meg régóta húzódó ügyeket.

Korábban a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata igyekezett kiszűrni a korrupt hatósági személyeket, kevesebb sikerrel. Ők a rendőrség, a vámőrség és a büntetés-végrehajtás munkatársaitól próbáltak információt gyűjteni, míg az NVSZ az ismert bűnszervezetek megfigyelésével azonosítják, hogy ki működik együtt az alvilággal.

Az NVSZ alapításának évfordulójára készült összegzés szerint ennek a megközelítésnek köszönhető a Vizoviczki-ügy is, melynek 53 gyanúsítottja között 13 hivatalos személy is van. A perben nyilvánosságra került iratokról tudható, hogy a védelmi szolgálat megtalálta a bűnszervezet gyenge pontját azzal, hogy  alkut kötött Vizoviczki egyik bizalmasával, akinek leleplező vallomása okozta a „birodalom” bukását.

A szolgálat egyébként mesterségesen előidézett korrupciós helyzetekbe is megpróbálja belerángatni a rendőröket – a védelmi tisztek kisebb szabálysértéseket követnek el, majd megpróbálják rávenni a rendőröket, hogy intézzék el „okosban” az ügyet. Ebbe bukott bele mintegy ötven rendőr.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!