Őszi hangulatlámpa – Melegség és szeretet egy befőttesüvegből

_VN_a bereg szive_fekv_kk lajkolas
Szeretsz házilag dekorálni? Szereted az évszaknak megfelelő díszítőelemeket, de némelyiknek sokallod az árát? Fillérekből készíthető lámpás, amelyet egy drága üzletben is árusíthatnál!
Őszi hangulatlámpa - Melegség és szeretet egy befőttesüvegből

Bizonyára mindannyian igyekszünk lelkünket melegengetni, forrón tartani, mikor a hűvös időnek köszönhetően minden szürkévé és rideggé változik. Ennek számos módja létezik, ilyen például az, mikor házilag a saját kezünkkel készítünk magunknak egy dekorációs tárgyat, amelyben utána mindennap gyönyörködhetünk.

Hozzávalók:

  • Befőttes üveg
  • Dekupázs ragasztó
  • Ecset
  • Szép falevelek
  • Gyertya/ Mécses

Az eszközök beszerzése után keressünk otthon néhány használaton kívüli újságot, amelyeket az asztalra terítve megóvhatjuk berendezéseinket a ragasztótól.

Ezt követően az üveget “forró” vízzel mossuk meg, hogy maszat és szennyeződésmentes legyen a felszíne.

Ha készen vagyunk és megszáradt, akkor az ecset segítségével kezdjük el rétegesen felvinni a festéket az üveg felszínére.

Amikor már az üveg teljes egészét ragasztó borítja, akkor jöhetnek a faleveleket.

Ízlés szerint, mindenféle szimmetriát a hátunk mögött hagyva találomra kezdjük el őket felhelyezni az üvegre.

Az sem baj, ha egy-egy ponton fedik egymást.

A cél a természetes hatás elérése, tehát azt kell elképzelnünk, hogy a szabadban hogyan hevernek egymás mellett/alatt a levelek.

Ha készen vagyunk, akkor néhány órára hagyjuk őket magukra, hogy szépen megszáradhassanak. A száradásiidő nehezen kiszámítható, függ a felvitt ragasztó mennyiségétől, a választott levelek nedvességtartalmától, illetve a környezet hőmérsékletétől is.

Ellenőrzésképp néha a kisujjunkat odaérintve megállapítható, hogy száraz-e már vagy sem. Amikor megszáradt, állítsuk bele az erre szánt gyertyát vagy mécsest, és készen is vagyunk.

Minden vélemény számít!