Őszi hangulatlámpa – Melegség és szeretet egy befőttesüvegből

Vasarosnameny fejlesztes
Szeretsz házilag dekorálni? Szereted az évszaknak megfelelő díszítőelemeket, de némelyiknek sokallod az árát? Fillérekből készíthető lámpás, amelyet egy drága üzletben is árusíthatnál!
Őszi hangulatlámpa - Melegség és szeretet egy befőttesüvegből

Bizonyára mindannyian igyekszünk lelkünket melegengetni, forrón tartani, mikor a hűvös időnek köszönhetően minden szürkévé és rideggé változik. Ennek számos módja létezik, ilyen például az, mikor házilag a saját kezünkkel készítünk magunknak egy dekorációs tárgyat, amelyben utána mindennap gyönyörködhetünk.

Hozzávalók:

  • Befőttes üveg
  • Dekupázs ragasztó
  • Ecset
  • Szép falevelek
  • Gyertya/ Mécses

Az eszközök beszerzése után keressünk otthon néhány használaton kívüli újságot, amelyeket az asztalra terítve megóvhatjuk berendezéseinket a ragasztótól.

Ezt követően az üveget “forró” vízzel mossuk meg, hogy maszat és szennyeződésmentes legyen a felszíne.

Ha készen vagyunk és megszáradt, akkor az ecset segítségével kezdjük el rétegesen felvinni a festéket az üveg felszínére.

Amikor már az üveg teljes egészét ragasztó borítja, akkor jöhetnek a faleveleket.

Ízlés szerint, mindenféle szimmetriát a hátunk mögött hagyva találomra kezdjük el őket felhelyezni az üvegre.

Az sem baj, ha egy-egy ponton fedik egymást.

A cél a természetes hatás elérése, tehát azt kell elképzelnünk, hogy a szabadban hogyan hevernek egymás mellett/alatt a levelek.

Ha készen vagyunk, akkor néhány órára hagyjuk őket magukra, hogy szépen megszáradhassanak. A száradásiidő nehezen kiszámítható, függ a felvitt ragasztó mennyiségétől, a választott levelek nedvességtartalmától, illetve a környezet hőmérsékletétől is.

Ellenőrzésképp néha a kisujjunkat odaérintve megállapítható, hogy száraz-e már vagy sem. Amikor megszáradt, állítsuk bele az erre szánt gyertyát vagy mécsest, és készen is vagyunk.

Minden vélemény számít!