Vásárosnamény, Tarpa, Jánd – Beregi pálinka, tájjelegű ételek, beregi lekvár és sok egyéb térségi nevezetesség kapott főszerepet az országos televízió csatorna műsoridejében, hiszen az ECHO Tv Hazahúzó című műsora látogatott el Magyarország egyik, ha nem a legszebb vidékére. Túrájuk során a Bereg legszebb helyeit meglátogatva mutattak be különleges helyeket és ízeket.
Útjukat Tarpán kezdték, ahol a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend egyik alapító tagjával, dr. Kelemen Bélával beszélgettek Bereg folyékony aranyáról és a lovagrendről.
A folytatásban Szabó Lászlónéval készítettek Tarpán igazi, beregi szilvalekvárt, melynek elkészítésébe maga a műsorvezető is becsatlakozott.
A továbbiakban a régió egyetlen, épségben fennmaradt szárazmalmát vették górcső alá Pásztor Károly, helyi gondnokkal.
A tarpai kitekintőt követően a stáb a Bereg szívébe, Vásárosnaményba vette útját, ahol először is a házi készítésű sajtjairól híres Baráth Manufaktúra üzemét látogatták meg, itt dr. Baráth Zoltán sajtkészítő mester mutatta be a parenyica sajt készítését.
A sajtkészítést követően a jándi Tisza-part felé vették az irányt, ahol Winkler Zoltánnal a Winkler Ház & Panzió Étterem tulajdonosával készítettek különféle ínyencségeket.
A finom grill ételek elkészítése után a vásárosnaményi Atlantika Vizividámparkba látogattak, ahol a fóka show-n túl, Magyarország egyetlen szabadeső csúszdája is tárgyát képezte a beszélgetésnek.
Ezt követően a gergelyiugornyai üdülőövezetben pattantak tandem biciklire Filep Sándorral, Vásárosnamény polgármesterével, aki a város és a térség turizmusáról és annak értékeiről, valamint a jövőbeni fejlesztésekről is beszélt kerékpározás közben.
Végezetül Tarpán fejezték be körútjukat, ahol Bánó Ferencné segítségével egy igazi, helyi édesség specialitást, a tarpai paraszt porlóst készítették el közösen.