sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Országos sikereket elérő vásárosnaményi diákolimpikonokat tüntettek ki a Városházán

Vásárosnamény – A Bereg szíve, Vásárosnamény és annak sportolói az elmúlt hetek és hónapok során számos megyei sportsikerrel öregbítették a város és a térség hírnevét. A rendkívüli elismerések és eredmények sorából kiemelkedik a Vásárosnaményi Diák Sport Egyesület Úszó Szakosztályának országos sikert elérő sportolói, akik Magyarország legjobbjai között alkottak ismét maradandót. Megyeszerte a legjobbak között jegyzett sikeredző, Hankovszkiné Medve Mónika által felkészített alakulat most saját iskolájuk égisze alatt, a Hódmezővásárhelyen megrendezett Úszás Diákolimpia® Országos Döntőjében öregbítettek a város és a térség hírnevét. A sportban is jeleskedő diákok 4x50m gyorsváltóban 3. helyen, Dóbus István 100 m gyorsban 4. helyen, Kiss Ferenc 100 m mellben 8.helyen, Papp Sára 50 m mellben 12.helyen és 50 m gyorsban 16.helyen, Fábián Balázs 100 m háton I.helyen, illetve Simon Balázs 100 m gyorson 10. helyen végzett.

Az országra szóló siker okán a sportolók, szüleik és edzőjük a mai napon a Városháza Dísztermében gyülekeztek, hogy a megyei elismerést követően, nevelőegyesületük, a Vásárosnaményi Diák Sport Egyesület kitüntető díját is átvehessék, a hosszú hónapok kitartó munkáját követően. Az ünnepélyes ceremónián elsőként a város első embere, a beregi és a városi sportélet nemes támogatója, Filep Sándor köszöntötte a gyerekeket. Beszédében a város, a térség és az önkormányzat nevében köszönte meg az egyesület, a sportolók, edzőjük és a szülők áldozatos munkáját, mellyel ezen eredmény megszülethetett. A város első emberének szavait követően a Vásárosnamény DSE elnöke, Kokas Bálint vette át a szót. Elismerő szavai mellett kitért az Úszó Szakosztály múltjára is, végül megköszönte, hogy eredményükkel ismét öregbítették az egyesület hírnevét. Végül a beregi sikeredző, Hankovszkiné Medve Mónika köszönte meg gyerekek és a szülők alázatos munkáját és erőfeszítését. Megköszönte továbbá az őket támogató Diák Sport Egyesületnek és a város polgármesterének azon hozzájárulást, mellyel a szakosztály kiváló és kiegyensúlyozott munkát végezhet nap, mint nap.

A köszönő beszédeket követően a Diák Sport Egyesület által felajánlott arany éremplaketteket vehették át a város polgármesterétől, Filep Sándortól, Hankovszkiné Medve Mónikától és Kokas Bálinttól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!