_VN_a bereg szive_fekv_kk lajkolas
opalyi-a-polgarmester-ellen-fordult-a-testulet
Ópályi – Elmérgesedett az integrációs pályázat beadása miatti vita Ópályi önkormányzatában. Kedden rendkívüli ülést tartott a község hét tagú képviselő-testülete, és az egyéb napirendi pontok megvitatása után (újra) az önfeloszlatás mellett döntöttek.

– A kormányhivatal törvénytelennek találta a testület ez irányú, korábbi határozatát, és a szavazás megismétlését rendelte el. Én nem támogattam ezt a lépést, hat képviselő azonban az időközi választások kiírását szorgalmazta, ha úgy tetszik, mindenki szembefordult velem – tájékoztatta lapunkat a történtekről Erdélyi Miklós polgármester. Ópályi első embere még nem döntötte el, újra jelölteti-e magát polgármesterként, abban azonban biztos, hogy az integrációs pályázat, melyet végül nem nyújtottak be, teljesíthető lett volna.

– A betelepítés réme megfojtotta a józan gondolatokat Ópályiban. Három családot kellett volna szociális bérlakáshoz juttatni négy éven belül, a szegregátumon kívül. Akkora ellenállásba ütközött mindez, mintha az első kisebbséghez tartozó család érkezne a faluba, pedig van már így is vagy harminc, nem beszélve a folyamatban lévő lakásvásárlásokról. Azzal, hogy a polgármestert felállítják a székéből, és felesleges kiadásokba hajszolják a települést, a megoldásra váró problémák mind megmaradnak, sőt sokasodnak! – tette hozzá Erdélyi Miklós.

KM-PI

Minden vélemény számít!