_VN_a bereg szive_fekv_kk teremtorna namény lajkolas
Önkormányzati elismerés a záhonyi kollégistának (1)

Kép: A kitüntetett kollégista Baracsi Endrével, a megyei közgyűlés alelnökével és egyik mentorával, Almásiné Forgács Éva kollégiumi nevelővel

A településen végzett közösségi munkájukért,  Záhony hírnevének öregbítésében szerzett érdemeikért fél évtizede egy-egy általános és középiskolás diák tevékenységét is elismerésben részesíti a városjubileumi ünnepségeken a határvárosi önkormányzat.
Idén a középiskolás korosztályban Katona Dávid, a Dr. Béres József Kollégium negyedikes diákja részesült ebben a megtiszteltetésben. Az évek óta berkeszi lakóotthonban élő 18 éves ifjú sokoldalú közösségi tevékenységével, szerteágazó vöröskeresztes munkájával, versenyeredményeivel érdemelte ki az elismerést. Dávid a vöröskeresztes bázisintézményben ifjúsági vezetőként szervezi a véradásokat, adománygyűjtéseket, a külhoni magyar iskolák támogatását. Tagja a kollégiumi elsősegélynyújtó csapatnak, amellyel évek óta részt vesznek a felmenő rendszerű gyakorlati és az internetes versenyeken. Az elmúlt hetekben 4. helyezést ért el a megyei katasztrófavédelmi, majd 2. helyezést a megyei elsősegélynyújtó versenyen a diákotthon csapatával. Az Országos HIV Prevenciós Versenyen kétszer is csapatkapitányként vezette a legjobb tíz közé jutott záhonyi triót. Az országos vitatáborban és a civil környezetvédők országos találkozóján képviselte már a kollégium diákköreit. A zöldkör aktív tagjaként elsős korától szervezi az intézményi szelektív hulladékgyűjtést. Többször pályázott eredményesen a Laborkaland c. országos programra és a Debreceni Egyetem kutatótáborába. Rendszeresen fotókkal és írásokkal jelentkezik az intézményi, térségi és a megyei médiumokban. Elismert prózamondó, visszatérő szereplője az intézményi műsoroknak, megyei kollégiumi gáláknak. A kollégiumban harmadik éve tagja a diáktanácsnak és az érettségi utáni tanulmányait is a határvárosi tanodában tervezi folytatni.
  Tancsik Róbert

Minden vélemény számít!