40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

Okos karóra

Nyíregyházán újabb 40 idős ember érezheti magát biztonságban annak az okos karórának köszönhetően, amely a Digitális Magyarország Program részeként vált elérhetővé. A program egyik eleme olyan infokommunikációs fejlesztések megvalósítása, melyek az idős emberek életminőségét javítják. A modellprogramban szerepel a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás is. A program koordinátora, Dr. Rubovszky Csilla miniszteri biztos Nyíregyházán ismertette a projekt előzményeit és felvázolta a jövő fejlesztési irányait is.

Szilvásiné Bojda Márta, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója bemutatta, hogyan működik a gyakorlatban a karóra és a hozzá kapcsolódó berendezés, amely érintés nélkül is alkalmas arra, hogy a diszpécser kommunikálni tudjon az ellátottal.

MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!