Ököllel ütötte, rúgta az édesapját – 5 év fegyházbüntetést kapott

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Illusztráció

Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság 2018. szeptember 20-án rablás bűntette és más bűncselekmények miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte N. J. Sz. vádlottat.

A megállapított tényállás szerint a vádlott – mivel munkahelyét elvesztette – 2016. augusztusában hazaköltözött a 75 éves édesapjához. Italozó életmódot folytatott, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, gyakran követelt pénzt italra a hallássérült, idős férfitól.

A vádlott 2018. március 12-én este is bántalmazta édesapját, aki a szomszédban lakó sógornőjéhez menekült. Innen mentővel szállították kórházba.

Három nap múlva a kocsmából hazatérő ittas férfi felébresztette az alvó sértettet, és még több pénzt követelt tőle. Ököllel megütötte az ágyon fekvő apját, majd az ágyról a padlóra húzta, megrúgta. A sértett a bántalmazás hatására összesen 5.300 forintot adott a fiának. Ezután azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem találja otthon, amikor hazamegy, meg fogja őt ölni. Az idős férfi fia távozása után a szomszédoktól kért segítséget. Fia bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A vádlott a bírósági eljárás során lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, és a bűncselekmény elkövetését beismerte, melyet a bíróság – az új büntetőeljárási törvény szabályai alapján – elfogadott. Emiatt további bizonyítás lefolytatására nem volt szükség, a bíróság ítéletet hozott az ügyben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Mivel a fellebbezésben kizárólag a büntetés mértékét vitatták, ezért az szabályok alapján a másodfokú bíróság is kizárólag ezt fogja vizsgálni.

Nyíregyházi Járásbíróság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!