fejlesztesek Vasarosnameny
Bombariadó 3

Illlusztráció

Bíróság elé állította a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 17 éves mátészalkai fiút, aki alig egy hét alatt háromszor telefonált az éjszakai órákban a rendőrségre azzal, hogy bomba fog robbanni a városban. A vádirat szerint a büntetlen előéletű középiskolás fiú először 2016. július 6-án éjjel telefonon tett bejelentést a rendőrségi segélyhívón, miszerint az egyik helyi üzletben bomba fog robbanni. Ezt öt nap elteltével – szintén éjszaka – megismételte azzal, hogy most egy panelházban helyezett el bombát. Végül 2016. július 14-én éjjel arról tett bejelentést, hogy annak a társasháznak a tetején van bomba, ahol ő is él a családjával.

A nagy erőkkel kivonuló rendőrség az érintett épületeket átvizsgálta, az ott lakókat – esetenként akár száz embert is – az utcára terelte, azonban bombát nem találtak. A legutóbbi alkalomnál a társasház kiürítését végző rendőrjárőrnek gyanússá vált a fiatalember ideges, zavart viselkedése, ezért előállította a rendőrkapitányságra. A fiú részletes beismerő vallomást tett, a történéseket a rendőröknek a helyszínen is bemutatta, azonban magyarázatot nem tudott tettére adni.

Az ügyész három rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a vádlottat, akit a Nyíregyházi Járásbíróság két évre próbára bocsátott, és elrendelte a pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!