- 4 ADAG
- NORMÁL ELKÉSZÍTÉS
ELKÉSZÍTÉS
- A sertéshúst megsózom, borsozom, forró olajban hirtelen körbesütöm, öntök alá 1 dl bort, kevés vizet
- Dobok mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikk fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára párolom
- Elfövő levét apránként borral és vízzel pótolom
- Ha már puha a hús, néhány percig pihentetem, majd felszeletelem, tűzálló tálra egymás mellé teszem a hússzeleteket
- Közben a füstölt húst ledarálom, teszek hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítem
- Ezután vékonyan felszeletelem a megtisztított almákat, és a szeletekre rakom
- Beborítom vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütöm
Tipp: Burgonyakrokettel és párolt lila káposztával tálaljuk.