Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Nyírteleki szilveszteri pecsenye recept


  • Nyírteleki szilveszteri pecsenye recept
  • 4 ADAG
  • NORMÁL ELKÉSZÍTÉS

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sertéshúst megsózom, borsozom, forró olajban hirtelen körbesütöm, öntök alá 1 dl bort, kevés vizet
  2. Dobok mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikk fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára párolom
  3. Elfövő levét apránként borral és vízzel pótolom
  4. Ha már puha a hús, néhány percig pihentetem, majd felszeletelem, tűzálló tálra egymás mellé teszem a hússzeleteket
  5. Közben a füstölt húst ledarálom, teszek hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítem
  6. Ezután vékonyan felszeletelem a megtisztított almákat, és a szeletekre rakom
  7. Beborítom vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütöm

Tipp: Burgonyakrokettel és párolt lila káposztával tálaljuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük