Nyíregyházi Egyetem: 1252 diák kezdheti meg tanulmányait szeptembertől

fejlesztesek Vasarosnameny

Nyíregyházi Egyetem

Az országos átlag fölött teljesített a Nyíregyházi Egyetem. 

Megtörtént a ponthúzás – a Nyíregyházi Egyetemen 1252-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől. Ez nagyjából 10 százalékkal több diákot jelent az intézménynek, mint tavaly.

Az Egyetem rektorától, Dr. Onder Csabától megtudtuk, az intézmény szinte valamennyi képzési területén növekedés tapasztalható: a tanárképzést például 74 százalékkal többen választották, mint 2015-ben. Különösen népszerű tanárszakok:testnevelő tanár, magyar tanár-történelem tanár és állampolgári ismeretek, angol nyelv és kultúra tanára és ének-zene-népzene.

Alapképzésben 34 százalékkal több diák kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Mind az állami ösztöndíjas nappali tagozatos, mind a levelező tagozatos képzés emelkedést mutat. A legnépszerűbb képzések: csecsemő és kisgyermeknevelő, gazdálkodás és menedzsment, képi ábrázolás, tanító, sportszervező, testnevelő-edző és a mérnöki képzések.

Az intézmény a külföldi Erasmus+ programban résztvevő diákokat is várja, idegen nyelvű kurzuskínálatát ennek érdekében jelentősen megnövelte. Immár 86 kurzust kínálnak számukra, ami a korábbiakhoz képest nyolcszoros növekedést jelent.

Az idei pótfelvételi eljárásra – a tavalyihoz hasonlóan – szintén kizárólag elektronikus formában lehet jelentkezni a www.felvi.huhonlapon, regisztrációt követően. Ennek határideje augusztus 7-e. A diplomások számára kínált szakirányú továbbképzésekre már fogadja az intézmény a jelentkezéseket.

További információk a www.nye.hu honlapon találhatóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!