Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vásárosnaményban 2018 (2)

Szinte mindenki ismer olyan párokat, akik a különféle közösségi portálokon küldözgetnek egymásnak szerelmes üzeneteket, a legszélesebb nyilvánosság előtt. A readingi Albright College kutatói szerint a fő motiváció a jelenség mögött a partner ellenőrzése és a határok kijelölése, az igazán aktív megosztók pedig azok, akiknek eredendően alacsony az önbizalmuk.

A texasi Society for Personality and Social Psychology konferencián publikált kutatás szerint a Facebook a valahová tartozás illúzióját adja, ezért előszeretettel osztjuk meg szerelmi életünk részleteit ezen a platformon. A kutatást vezető Gwendolyn Seidman professzor szerint azok, akik boldog szerelmi kapcsolatban élnek, szívesen osztanak meg fotókat a párjukkal, és örömmel lájkolják a kedvesük státuszfrissítéseit.
Ugyanakkor az is kiderült, hogy azok, akik önbizalom problémákkal küzdenek, és nem érzik elég biztosnak a kapcsolatukat, gyakran esnek abba a hibába, hogy túlzásba viszik a romantikus tartalmú megosztásokat a Facebookon. “További érdekesség, hogy az introvertált emberek emellett nagyobb valószínűséggel kémkednek a partnerük után a közösségi felületeken” – fejti ki Seidman professzor.

A nyilvános romantika mögött sokszor neurózis húzódik

A nyilvános romantika mögött sokszor neurózis húzódik

“Tovább nő ez a tendencia, ha az illető neurotikus személyiségjegyeket is mutat, hiszen ez a típus hajlamosabb a féltékenységre a párkapcsolaton belül. Az ilyen esetekben a látványos, túlzásba vitt romantika a szorongást csökkenti, és egy időre a visszautasítástól való rettegés problémáját is a háttérbe szorítja” – vélekedik a szakember. Érdekes módon az extrovertált emberek kevesebbszer ellenőrzik a párjuk online tevékenységét, és arra sem éreznek ellenállhatatlan késztetést, hogy romantikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!