fejlesztesek Vasarosnameny
Nyári gyakorlaton a záhonyi középiskolások

Záhonyi diákok a Taurus villamos mozdony vezetői fülkéjében.  (Tancsik Róbert felvétele.)

A tanítási napok befejeztével a szokásos nyári szakmai gyakorlaton vesznek részt a határvárosi tanoda szakközépiskolai és OKJ-s osztályokban tanuló diákjai.
A szakokként és évfolyamonként változó időtartamú, egytől négy hétig terjedő gyakorlati időszakban a közlekedési szakon tanuló diákok a MÁV különféle telephelyein szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat, míg a belügyi rendészeti szak 9-11. osztályosai a rendvédelmi szervezeteknél pillanthatnak be a különböző szakmák rejtelmeibe. Ugyancsak  négyhetes gyakorlati képzésben vesznek a logisztikai ügyintézői, illetőleg a közlekedési automatizálási 13. évfolyamos OKJ-s osztályok tanulói. Az előbbiek számára több kereskedelmi és szállítmányozási cég biztosít gyakorlóhelyeket, míg  az utóbbiak ugyancsak a MÁV kötelékeiben gazdagodhatnak praktikus ismeretekkel.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!