fejlesztesek Vasarosnameny

Neves festőművést képeiből nyílt tárlat a Bereg szívében, Vásárosnaményban

Vásárosnamény – Neves festőművést képeiből nyílt tárlat a Beregben és annak szívében, Vásárosnaményban. A Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ Kiállítótermében ugyanis, a méltán elismert Kádár Kati festményeiből szemezgethettek az érdeklődők.

A művész több ízben, számtalan önálló és kollektív kiállítással rendelkezik, és állandó résztvevője volt a kárpátaljai és magyarországi alkotótáboroknak, mint Makó, Tállya, Tokaj. vagy Aranyosapáti.  Több vándorkiállítása is volt Magyarországon és a megye számos településén, mint Vásárosnamény, Kisvárda, Fehérgyarmat, Mátészalka vagy Gulács, ahol két ízben nemzetközi alkotó tábort is szervezett. Elismeréseit tekintve elnyerte egyebek mellett a Fiatál Alkotok Fesztiválján díját, illetve a Bereg-Expón Vásárosnaményban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézműves Kamara díját is munkáival. Művészi sokszínűségét jól mutatja, hogy a festészet mellett versírással is próbálkozott. Két verses-rajzos kötete jelent már megEgo címmel még Kárpátalján, illetve Megfestettelek címmel Nyíregyházán.

Az ünnepélyes megnyitó ünnepség kezdetét Zánné Kis Andrea köszöntötte szavalatával a jelenlévőket, majd mutatta be a festőművész munkásságát.

A művésznő verseiből szemezgetett szavalatok sorát Garamvölgyi Kiss Bernadett folytattam, a Szülőföldem című verssel kedveskedett a jelenkévőknek.

A versek mellett a népzene is szerves részét képezte  aprogramnak, ahol az Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is bemutatkozhattak. Elsőként az Aux György által felkészített Aleandro Olivera Cersosimo, népi dallamokból összeállított hegedűjátékát hallgathatta meg a nagyérdemű.

A szavalatok előadóinak sorát Deák József folytatta, aki Füle Lajos: A szépség címá költeményével kápráztatta el a jelenlévőket.

A tehetséges vásárosnaményi fiataloksorát egy quartett folytatta, ahol Czap Boglárka, Laczkó Boglárka, Czine Attila, felkészítőjük Aux György kíséretében, friss és lassú csárdást adtak el hegedűik segítségével.

A megnyitó ceremónia kulturális műsorát Szalay Réka fantasztikus zongarajátéka zárta.

A csodálatos dallamok és szavalatok után Őry László, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg a kiállítást, mutatta be  akültő életét és munkásságát, illetve műveit.

Az ünnepélyes megnyitó zárásaként maga a művész, Kádár Kati köszönte meg a szervezők áldozatos munkáját, mellyel ezen kiállítás létrejöhetett.

A most kiállított tárlat számos stílust és látásmódot összegez, mely ékes színfoltja Vásárosnamény kulturális életének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!