fejlesztesek Vasarosnameny
Avatás

Képek: Archív fotók és a megemlékezés pillanatai –  Tancsik Róbert

Idén a Záhonyban született neves tudományos kutató és feltaláló halálának 10. évfordulójára emlékeztek, az új tanévben pedig a névfelvétel másfél évtizedes jubileumát ünneplik majd a határvárosi kollégium diákjai és tanárai.
A most zárult tanévben névadós vetélkedővel, a záhonyi és a kisvárdai emlékhelyek felkeresésével, koszorúzással, dokumentum kiállítással, Béres-díj odaítélésével emlékezett a kollégiumi közösség. Jövőre többfordulós életrajzi kvízzel, filmvetítéssel, előadással, a tudós életpályájához kötődő nevezetes helyszínek látogatásával, az évfolyamok legkiválóbb kollégistái számára Béres-ösztöndíjak adományozásával ünneplik majd a 2002-ben megtörtént névadást, amelynek során Magyarországon első alkalommal neveztek el nevelési intézményt köztünk élő személyiségről. A diákotthon közösségi oldalán rendszeresen megjelennek olyan archív felvételek, melyek a tudós férfiú és az egykori kollégisták közös programjain készültek. Emellett jubileumi kollégiumi pólók készítését is tervezi a diákönkormányzat és az intézmény nevelői kara.

 Tancsik Róbert
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!