fejlesztesek Vasarosnameny

Nyíregyházi Cantemus Kórus 1

Vásárosnamény, Tarpa – Huszonkét év, tizenegy fesztivál – örömmel jelenthetem be, hogy ebben az évben sem szakad meg a hagyomány – mondta Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy a XI. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn.

– A nyíregyházi énekkarok hosszú évtizedek óta járják a világot, hogy versenyeken, fesztiválokon mutassák meg tudásukat, tehetségüket. Összegyűjtve az ezeken szerzett tapasztalatokat úgy gondoltuk, hogy mi ezt jobban is meg tudnánk csinálni – ezért szerveztük meg először a fesztivált, amelynek köszönhetően azóta a világ legjobb kórusai vendégeskedtek már Nyíregyházán és a megyében. Igyekszünk minden részletre odafigyelni, törődéssel és szeretettel fordulni a kórusokhoz, aminek eredményeként az ide látogatók mindig jól érzik itt magukat. Bízunk abban, hogy ezúttal sem lesz ez másként és az öt külföldi – török, japán, taiwani, finn és dél-koreai –, és a hét hazai kórus, illetve a hét házigazda együttes számára is emlékezetes lesz az augusztus 16–21. közötti esemény – mondta Szabó Dénes, aki kiemelte a megyejárás jelentőségét. – Szeretnénk megmutatni megyénk értékeit a hozzánk érkezőknek, ezért ebben az évben a korábbi négy helyett nyolc település lakossága – Nyírbátor, Vállaj, Tiszadada, Rakamaz, Kállósemjén, Vásárosnamény, Ibrány és Tarpa – kaphat ízelítőt a kórusmuzsikából, és színes kavalkádot ígér a Kossuth térre tervezett folklórest is. A Kodály iskola hangversenyterme ad otthont a minősítő versenynek augusztus 19-én, másnap pedig a Continental Arénában rendezzük meg a gálakoncertet, ahol a legalább ezer énekes mellett a közönség is dalra fakadhat.

Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!