Nemzetközi árvízvédelmi gyakorlat harminc ország részvételével megyénkben

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Nemzetközi árvízvédelmi gyakorlat harminc ország részvételével megyénkben

Az EUWA Európai Uniós program keretében, április elején háromnapos árvízvédelmi gyakorlatot szervez a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A terepgyakorlat részleteit csütörtökön egyeztették Nyíregyházán a program vezetői a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.
A résztvevőket Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte. Mint mondta, az április elejére, a Rétközi víztározóhoz szervezett nemzetközi terepgyakorlaton a horvát, a szlovák és a szerb katasztrófavédelmi szervek, továbbá a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Belgrádi Vízművek munkatársai vesznek rész a hazai társ- és együttműködő szervezetek képviselői mellett. A gyakorlat részleteit a katasztrófavédelem munkatársai a mai napon egyeztették a hazai szervezetek képviselőivel, valamint az érintett települések polgármestereivel.

Jackovics Péter tű. ezredes, a BM OKF Veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezetője, egyben a program koordinátora és vezetője arról beszélt, hogy harminc országból, az unióból és azon kívülről is érkeznek szakmai megfigyelők az árvízvédelmi feladatok végrehajtását megtekinteni. A tizennyolc hónapig tartó program részeként tavaly novemberben nemzetközi katasztrófavédelmi törzsvezetési gyakorlatot tartottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, akkor a nemzetközi együttműködőknek elméleti feladatokat kellett végrehajtaniuk. Idén áprilisban pedig a gyakorlatban tesztelik a víztisztítás, az árvízi védekezés, a vízkárelhárítás, az életmentés és a lakosságtájékoztatás terén meglévő ismeretek alkalmazását.

Gyenge László tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője előadásban összefoglalta a gyakorlattal kapcsolatos terveket és vázlatokat.

Az április első hetében tervezett nemzetközi árvízvédelmi gyakorlatot az országos polgári védelmi főfelügyelőség koordinálja.

Szabolcs MKI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!