Nemzeti Turisztikai Ügynökség: Állami kézbe kerül a teljes magyar turizmus

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
turizmus

Illusztráció fotó: internet

Hivatalosan is bejelentették a Nemzeti Turisztikai Ügynökség létrehozását. kiterjesztené a kormány az állami irányítást a teljes turisztikai ágazatra, rockkoncertől a fesztiválszervezésen át a sportrendezvényekig. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős kormánybiztos a Budapest Turizmusa 2020 konferencián ezt most be is jelentette: a turisztikai iparág fejlődése érdekében hatékony, modern, jól működő szervezetrendszer kialakítására van szükség, ezért létrejön a Nemzeti Turisztikai Ügynökség, a turizmussal kapcsolatos erőforrások koncentrálására – mondta. Jöhet tehát a közös arculat, egységes programok, és azonos koordináció mentén.

A kormánybiztos szerint a Nemzeti Turisztikai Ügynökség részleteinek kidolgozása folyamatban van, de mindenképp ígéretes falat lesz: csak a budapesti turizmus hét százalékkal nőtt az előző évhez képest, a vendégéjszakák száma meghaladta a 8,7 milliót. A tervezet szerint teljesen átalakul vagy megszűnik a Magyar Turizmus Zrt., helyét pedig a Nemzeti Turisztikai Ügynökség veszi át, amely alá az összes új intézmény betagozódik.

Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke is úgy véli, hogy komoly bevételnövekedés várható a turizmusban, viszont szerinte elengedhetetlen az intézménystruktúra felülvizsgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!