40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Nemzeti Örökség-díj a mátészalkai rádiósnak

Mátészalka – Nem tudnék a lelkiismeretemmel elszámolni, ha nem mennék át Ungba, Ugocsába, Partiumba, a történelmi Szatmárba, és ne számolnék be az ott élő magyarok életéről, mindennapjairól – fogalmazott Zsoldos Barna, aki a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsora alkotóközösségének tagjaként az idén Nemzeti Örökség-díjat kapott. A műsor a nemzetszolgálatával érdemelte ki az erkölcsi elismeréssel (anyagival nem) járó díjat.

A márciusi átadóünnepségen a Mátészalkán élő Zsoldos Barna munkája miatt nem tudott részt venni, így kollégája, a díjazott műsor tudósítója, a salgótarjáni Tarnóczi László hozta el az elismerést megyénkbe, és adta át pénteken a Fenyves Szálloda és Konferencia Központban.

– Nagyon szívesen dolgozom ebben a csapatban, nagyszerű érzés, hogy tagja lehetek egy olyan kollektívának, akik azokat mutatják be, akik a határon túl élnek, magyarként sokszor elszigetelve, de mégis szívvel-lélekkel felvállalják magyarságukat, őrzik a hagyományokat, a kultúránkat – mondta a rádiós pályafutását 1974-ben kezdő újságíró, aki ma nyugdíjasként jár át a magyarlakta területekre.

– Nem tagadhatjuk meg azokat, akiket egy határkijelölés miatt elszakítottak tőlünk. Az ő életüket bemutatni nemes és szép feladat, nekem pedig 30–40 kilométert megtenni nem fáradság, örömmel tölt el, hogy erősíthetem az összetartozásunkat, megmutathatjuk a műsort készítő kollégákkal közösen, mi az, ami összeköt minket.

KM/Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!