Nem lesz olcsó mulatság az Eb a magyar szurkolóknak

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Magyar válogatott

Akár húszezer magyar szurkoló kísérheti a labdarúgócsapatot az Eb-re, meccsenként még úgy is 50-60 ezer forintba kerülhet a kiruccanás, ha nagyon spórolnak a szurkolók – írja a Magyar Nemzet.

Akár 15-20 ezer magyar szurkoló kísérheti el a magyar csapatot Franciaországba a jövő évi labdarúgó-Eb-re, a drukkerek költsége a legnagyobb spórolás mellett sem szorítható 50-60 ezer forint alá – nyilatkozta a Magyar Nemzet hétfői számában Szabados Gábor sportközgazdász.

A szakember szerint a szurkolók többsége nem a repülést és az utazási irodák ajánlatait választja. A focirajongók 60-70 százaléka egyénileg autóval vagy csoportosan, busszal utazik majd Franciaországba, mivel a helyszínek többsége 1300-1400 kilométernél nincs távolabb.

Szabados Gábor úgy látja, utazással, szállással és belépőjeggyel együtt a legnagyobb spórolás mellett is minimum 50-60 ezer forintba kerül majd egy Európa-bajnoki sportmeccs helyszíni megtekintése. Abban az esetben, ha valaki drágább hotelt vagy elegánsabb éttermet választ, költségei könnyen elérhetik a 180-200 ezer forintot is.

Franciaország egyébként is kiemelkedő turistacélpont, ezért a duplájára emelkedhet a szállodai szobák ára a mérkőzések sorsolása után – mondta a szakember. Szabados Gábor arról is beszélt, hogy a fokozott védelem miatt kizártnak tartja, hogy a stadionok környékén terroristatámadás legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!