Négyszeres magyar úszórekordot döntöttek vásárosnaményi közreműködéssel

fejlesztesek Vasarosnameny

24 órás Fényes úszás Mátészalka

Vásárosnamény – Nagy fába vágták a fejszéjüket a vásárosnaményi és megyei úszók, akik négyszeres rekordkísérlet megdöntésére vállalkoztak a Szatmár fővárosában, Mátészalkán. A Városi uszoda adott helyszínt ugyanis az első és egyben hagyományteremtő szándékkal megrendezett ,,I. 24 órás ,,Fényes Úszásnak”, ahol több száz regisztrált tag, köztük a Hankovszkyné Medve Mónika által vezetett beregi úszói próbálták megdönteni a rekordot, ahol folyamatos úszást biztosítva végül sikerült is megdönteniük a közelmúltban felállított a leghosszabb úszás foglalkozás magyarországi maratoni csoportos váltó rekordját.

24 órás Fényes úszás Mátészalka 6

A rekorddöntési kísérletben résztvevő sportolók egyesületek és magánszemélyek fél órás váltásokkal biztosították a folyamatos úszási tevékenységet a medencében a maratoni edzés-bemutató ideje alatt. A medence további sávjaiban vendégek, ismert személyek is hozzájárultak, mint Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere is.

elvalaszto 4

24 órás Fényes úszás Mátészalka

A sportesemény kezdetén Mátészalka Város polgármestere, Hanusi Péter köszöntötte a jelenlévőket, aki a hagyományteremtő célzattal megrendezendő versenyről és a Mátészalkai Fényes Napok egyedülálló programsorozatáról beszélt.


elvalaszto 4

24 órás Fényes úszás Mátészalka 1

Megnyitóját követően Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője vette át a szót, aki az országban folyamatosan zajló uszoda programról és ezen nemes kezdeményezésről beszélt.


elvalaszto 4

24 órás Fényes úszás Mátészalka 2

Beszédét követően Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Közgyűlés alelnökének és a Megyei Diáksport Szövetség elnökének szavai következtek, aki először köszöntötte a megjelent élsportolókat, majd a sport és az esemény fontosságára hívta fel a figyelmet.


elvalaszto 4

24 órás Fényes úszás Mátészalka 3

Köszöntőjét követően Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora, és az egyesület elnöke ismertette a rekordöntési kísérlet szabályait és annak menetét.


elvalaszto 4

24 órás Fényes úszás Mátészalka 4

A megnyitó procedúrát követően a meghívott vendégek ajándékjutalomban részesültek a szervezők által.

24 órás Fényes úszás Mátészalka 5

Ezt követően a rendezvény két sztárvendége, a magyar úszólegendák, Bernek Péter és Verrasztó Dávid tartott egy rövid bemutató az úszás technikából, mellyel teljesíthető majdan a táv.

elvalaszto 4

A jó hangulatban telő rendezvény második napján is mindenki derekasan küzdött a rekord megdöntéséért.

elvalaszto 4

24 órás Fényes úszás Mátészalka 7
A visszaszámláló óra leteltével, Torma Tamás a város alpolgármestere zárszavával ért véget az úszás. Megköszönte a résztvevőknek és a szervezőknek is a részvételt és azt az áldozatos, erőn felüli teljesítményt, mellyel ez az esemény lebonyolódhatott.

24 órás Fényes úszás Mátészalka 8

Zárszavát követően a rendezvény két főszervezője Szilágyi Béla és Grózingerné Perjési Zsuzsaanna először a szervezőket díjazta, köztük a vásárosnaményi úszópalánták edzőjét, Hankovszkyné Medve Mónikát, majd átadták azon serlegeket, mellyel a legjobban teljesítő úszókat díjazták, külön-külön korcsoportonként.

A díjazottak között, mint már oly sok versenyen számos vásárosnaményi is beregi is díjazásban részesült, mint:

Dóbus Domokos 30.850 méterrel-

Baráth Máté 16.500 méterrel

Papp Sára 12.850 méterrel

Kolozsvári Aténa 12.450 méterrel

Mágocs Dóra 17.600 méterrel


elvalaszto 4

24 órás Fényes úszás Mátészalka 9

A díjátadó ünnepség végén Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora ismertette az eredményt, melynek értelmében mind a négy kritériumnak megfelelve sikerült a rekorddöntés. Az összesítésben tehát sikerrel döntötték meg a leghosszabb úszás foglalkozás magyarországi maratoni csoportos váltó rekordját, melynek keretében 1501 perc alatt 367 személy összesen 1664 km távot úszott le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!