Négymilliárd forintnyi turisztikai fejlesztés indulhat el a térségben, így Tarpán és Aranyosapátiban is

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

Tarpa templom

Október elsejétől 6 hónap áll rendelkezésre előkészíteni azt az uniós forrásból megvalósítandó turisztikai programot, amely 17 egyházi, 1 kulturális, 1 természeti örökségi helyszín fejlesztése mellett 4 településen közgyűjteményi kiállításokat, másik három városban média- és marketing centrumokat hozna létre. A magyar-román közös projektet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat vezeti, az első körben jövő áprilisig el kell készülni a műszaki tervezéssel, a megvalósíthatósági és hatásvizsgálatokkal, amire 348 ezer euró áll rendelkezésre – derül ki megyei önkormányzat szeptember 12-i közléséből.

A vendégéjszakák növelését célzó beruházás kiegészítené és még vonzóbbá tenné a már meglévő tematikus utakat, turisztikai attrakciókat a térségben.

A tervek szerint Ajak, Aranyosapáti, Csegöld, Eperjeske, Fényeslitke, Gávavencsellő, Kisvárda, Kállósemjén, Mátészalka, Nagyar, Nagykálló, Nyírbogát, Nyíribrony, Nyírtass, Székely és Tarpa településeken az egyházi értékeket erősítenék, Nyírbátorban kulturális örökségi helyszínre költenének, míg Baktalórántháza, Érpatak, Nyíregyháza és Szatmárnémeti közgyűjteményi, interaktív kiállítási helyszínként jönne szóba. Nagykállóban a természeti értékek kapcsán fejlesztenének, Fehérgyarmat, Kisvárda és Mátészalka média- és marketing centrumok kapcsán jön számításba.

A teljes program megvalósítására összesen 13,8 millió eurót (4,4 milliárd forint) fordíthatnának a határ innenős és túlsó oldalán 5 százalékos önrész mellett.

Szabolcsihir

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!