Negyedszer is az ország legjobb 10 csapata között a záhonyi kollégisták

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
negyedszer-is-az-orszag-legjobb-10-csapata-kozott-a-zahonyi-kollegistak-15

Kép(ek): A döntőben sikeresen szerepelt két záhonyi csapat  (Képek a versenyről)

Záhony – Az AIDS világnapján a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szervezésében 14. alkalommal rendezték meg az Országos HIV/AIDS Prevenciós Versenyt.

Az online forduló után a megyei győztesek számára a fővárosi Akvárium Klubban rendezték meg az országos döntőt, ahol mintegy három órás versengésben mérték össze felkészültségüket a csapatok. Különféle érdekes elméleti és gyakorlati feladatok tették próbára a résztvevőket, melynek során dicséretesen szerepelt megyénk képviseletében a záhonyi Dr. Béres József Kollégium Hű-Béresek elnevezésű, Badó Gyöngyi (Csongor, Kárpátalja), Bálint Péter Levente (Tiszabezdéd), Szlovák Dorottya, (Pap) összetételű triója. A határvárosiak az értékes ötödik helyezést szerezték meg, s ezzel egymás után negyedszer végeztek az ország 10 legeredményesebb csapata között. Az online forduló alapján, versenyen kívül három felnőtt trió is részt vehetett a rendezvényen, akik között a másik kollégiumi csapat, az Egressy Bianka (Beregdéda, Kárpátalja), Misák Annamária (Csongor, Kárpátalja) és Tóth Boglárka (Kisszelmenc, Kárpátalja) alkotta Béres Bio Trió a második helyen zárt.  A versenyzők és a kísérők fővárosba utaztatását a karitatív szervezet megyei igazgatósága és az eperjeskei önkormányzat támogatta. Az egész napos programot érdekes kísérő események színesítették (anonim HIV szűrés, HIV tanácsadás, interaktív játékok és totó, óvszerosztás, élő társasjáték, AIDS lepedő kiállítás). A rendezvény zárásaként a résztvevők megalkották az ország legnagyobb Piros Szalagját, amely az AIDS elleni küzdelem jelképe.

Kép-szöveg: Katona Dávid

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!