sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Moziműsor Vásárosnamény 2016 április

Vásárosnamény – Hódít az „elérhető filmélmény”, vagyis a 3D. Mennyivel viccesebb, amikor a repülő malac a füled mellett zúg el, vagy éppen mikor az egész mozi kinyújtott kézzel kapálózik a repülő labda után?

3D mozi

Tökéletes képminőség, és hangzás, hatalmas vászon és kényelmes székek. Ez egy áltagos mozi, a rohamos technikai fejlődésnek köszönhetően manapság már 3D-s mozikban élvezhetjük a filmeket. Ha 3D-s mozit választunk, egy új élményvilág nyílik meg előttünk, és észre sem vesszük, máris hadonászunk össze vissza, mint mikor a legyet hajtanánk el, csak azért, hogy elkapjuk a felénk röpködő tárgyakat, vagy éppen kitérjünk a golyók elől. Persze ha már gyakorlott mozizó vagy, akkor ez a „kényszer” valószínűleg már nincsen meg. Nagyobb vászon, nagyobb kép, és profibb minőség. Ezek persze olyan dolgok, amiket a néző nem érzékel, de azért örülünk, hogy ilyen változás is van.Szóval a 3D világa egy új élményt nyújt, és jelzi, hogy nem vagyunk már messze attól, hogy „élőben” éljük meg a filmeket. Mindenben egy kicsit tökéletesebb a hagyományos mozinál, és még mellérakja azt a pluszt is, hogy köréd varázsolja a műsort is. Ilyen 3D élmény vár ránk minden héten a vásárosnaményi Esze Tamás Művelődési Központban, ahol a Szabolcs Cinema ismét premier filmeket hoz el a Bereg szívébe, Vásárosnaményba is.

Áprilisi műsor:

Robinson Crusoe 3D

Robinson Crusoe 3D

Magyar cím (Korhatár): Robinson Crusoe (KN)
Eredeti cím: Robinson Crusoe
Műfaj: Animációs, Kaland,
Játékidő:
Technikai információ: 3D verzió
Mozipremier (Francia): 2015. december 23.
Mozipremier (Magyar): 2015. december
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Ben Stassen, Vincent Kesteloot
Forgatókönyvíró:
Filmstúdió:
Magyar forgalmazó: Big Bang Media

Daniel Defoe regényhőse Robinson Crusoe még 1719-ben kelt életre. A történet aztán a későbbiekben is több színházi és filmes feldolgozást is kapott. Ez alkalommal a Villám és varázsló készítői döntöttek a feldolgozás mellett, ráadásul egy talán ritkaságnak számító animációs darabot küldenek a vásznakra.

Történet:

Robinson Crusoe története mindenki előtt ismert. A hajótörött férfi kalandja már bejárta a világot, ismerhetjük a kannibálok elleni küzdelmét és barátságát Péntekkel, a szolgájával. De mi a helyzet akkor, hogy ha ez az egész nem is így történt? Aggodalomra semmi ok, ugyanis a 2015 karácsonyára időzített animált moziból minden kiderül.

Robinson Crusoe valóban hajótörést szenvedett és egy lakatlan szigeten vetődött partra. Illetve pardon, nem lakatlan szigeten, hiszen a földdarabon jó néhány állat is élt, papagájok, tapírok, tatuk és még sorolhatnánk, ők pedig igazi kalandokba keveredtek a jó öreg Crusoe-val. Az biztos, hogy az igaz történet pontosan ez.

Batman Superman ellen – Az igazság hajnala

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 151 perc, 2016 (16)

Leírás

Milyen hősre van szüksége a világnak? Gotham City védelmezője úgy érzi, hogy Metropolis megmentője már istenként tekint magára, senki és semmi nem korlátozza, így szembefordul vele. De a világ nem törődik velük, mert más kérdésekre keresi a választ: senki nem tudja, mit szeretne: mindenható védelmezőt, vagy függetlenséget.
Amíg Batman és Superman az egymás ellen folytatott háborújukkal vannak elfoglalva, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés egyre erősebbé válik. Az emberiség még sosem volt ekkora bajban – és talán már nincs, aki segíteni tud rajta.

Stáblista:

rendező: 
Zack Snyder
író: 
Jerry Siegel
Joe Shuster
Bob Kane
Bill Finger
forgatókönyvíró: 
Zack Snyder
David S. Goyer
Chris Terrio
zeneszerző: 
Hans Zimmer
operatőr: 
Larry Fong
producer: 
Charles Roven
Deborah Snyder
szereplő(k): 
Diana Prince / Wonder Woman
Gal Gadot
Bruce Wayne / Batman
Ben Affleck
Clark Kent / Superman
Henry Cavill
Lex Luthor
Jesse Eisenberg
Lois Lane
Amy Adams
Alfred
Jeremy Irons
Martha Kent
Diane Lane
Perry White
Laurence Fishburne
szinkronhang: 
Diana Prince / Wonder Woman magyar hangja
Horváth Lili
Bruce Wayne / Batman magyar hangja
Széles Tamás
Clark Kent / Superman magyar hangja
Welker Gábor
Lex Luthor magyar hangja
Hamvas Dániel
Lois Lane magyar hangja
Ruttkay Laura
Alfred magyar hangja
Hirtling István

A dzsungel könyve 3D (2016)

A dzsungel könyve 3D (2016)

Magyar cím (Korhatár): A dzsungel könyve (6E)
Eredeti cím: The Jungle Book
Műfaj: Kaland, Dráma, Fantasy
Játékidő:
Technikai információ: 1.85 : 1 – IMAX 3D
Mozipremier (USA): 2016. április 15.
Mozipremier (Magyar): 2016. április 26.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Jon Favreau
Forgatókönyvíró: Rudyard Kipling, Justin Marks
Filmstúdió: Moving Picture Company (MPC), Walt Disney Pictures
Magyar forgalmazó: Fórum Hungary

A dzsungel könyve filminformációk, képek és előzetesek

Az elkövetkezendő két évben el leszünk látva Dzsungel könyve feldolgozásokkal, ugyanis a Walt Disney és a Warner Bros. is bepróbálkozik egy-egy elképzeléssel. A Disney-féle változat ráadásul már 2016-ban beköszön a mozikba és egészen varázslatosnak tűnik.

Történet:

Rudyard Kipling klasszikus meséjét, A dzsungel könyvét aligha kell bemutatni bárkinek is. Ki ne ismerné Mauglit, a fiúét, aki a dzsungel mélyén a farkasok nevelnek fel és akit gyerekkorában a mindig bölcs medve, Balu próbál meg terelgetni az élet tengerében, a fekete párduccal, Bagirával közösen.

A fákkal és indákkal övezet erdőségekben azonban a veszélynek sem vagyunk híján, hiszen Ká és Sírkán is állandó fenyegetést jelent, de talán a majomkirály Lajcsi sem éppen az ember legjobb barátja.

Szereplők:

Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Christopher Walken, Ben Kingsley, Giancarlo Esposito, Lupita Nyong’o, Neel Sethi, Ralph Ineson, Emjay Anthony, Ritesh Rajan, Sara Arrington, Brandon Henschel

A Vadász és a Jégkirálynő (2016)

A Vadász és a Jégkirálynő (2016)

Magyar cím (Korhatár): A Vadász és a Jégkirálynő (12E)
Eredeti cím: The Huntsman Winter’s War
Műfaj: Kaland, Akció, Fantasy
Játékidő:
Technikai információ:
Mozipremier (USA): 2016. április 21.
Mozipremier (Magyar): 2016. április 21.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Cedric Nicolas-Troyan
Forgatókönyvíró: Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin
Filmstúdió: Universal Pictures
Magyar forgalmazó: UIP-Duna Film

Chris Hemsworth nem csak Thor-ként kalapáccsal a kezében próbálja nyakon csípni a gonosztevőket, hanem Vadászként is igyekszik elkapni őket. A Hófehér és a vadász folytatása 2016-ban érkezik a mozikba.

Történet:

Freya, a Jégkirálynő (Emily Blunt) úgy dönt, hogy feltámasztja nővérét, a Gonosz királynőt, Ravennát (Charlize Theron), aki ha lehet még nála is sokkal gonoszabb. A terv az, hogy a testvérek tönkreteszik a Vadász (Chris Hemsworth) és barátnője, Sara (Jessica Chastain) kapcsolatát, ha pedig lehet, akkor az emberek életét is megkeserítik.

A gonoszoknak azonban nincs könnyű dolguk, ugyanis mindehhez a Vadásznak és harcos barátnőjének is lesz egy-két szava.

Szereplők:

Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Emily Blunt, Charlize Theron, Sam Claflin, Sheridan Smith, Sophie Cookson, Colin Morgan, Nick Frost, Rob Brydon, Alexandra Roach, Sam Hazeldine, Edd Osmond, Lynne Wilmot, Mark Haldor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!