fejlesztesek Vasarosnameny
Nagybányai partneriskolához utaztak a záhonyi középiskolások
Záhony – A határvárosi középfokú tanoda még 2009-ben létesített partneriskolai kapcsolatot a Máramaros megye székhelyén működő Nenitescu Környezetvédelmi Szakközépiskolával.
Leleszi Tibor akkori direktor kezdeményezésére 2009-ben egy nemzetközi környezetvédelmi diákkonferenciára utaztak először Nagybányára a Dr. Béres József Kollégium zöldkörös diákjai, akik a szűkebb pátriájukban végzett természet- és környezetvédő munkájukról tartottak előadást. Azóta a záhonyiak és a nagybányaiak is 3-3 alkalommal tettek látogatást a szomszédos országban, s mélyültek el fokozatosan a pedagógusok és a diákok kapcsolatai. A mostani utazás alkalmával a román tannyelvű iskola diáknapjaira kaptak meghívást a záhonyiak, akik a kulturális és tudományos programok keretében népdal- és néptánccsokorral mutatkoznak be, valamint angol nyelvű prezentációval illusztrálják Felső-Szabolcs folklórját. A Bodnár Attila Sándor intézményvezető által vezetett küldöttséget 4 pedagógus és 5 diák alkotja. A záhonyiak ezúttal is könyvadományt vittek magukkal. Korábban már a nagybányai Nicolae Iorga vegyes tannyelvű  iskolát, a felsőbányai általános iskolát, a partnerintézményükkel egy telephelyen működő Németh László Líceumot, legutóbb pedig a koltói általános iskolát támogatták ismeretterjesztő kiadványokkal és folyóiratokkal.
Kép: A vasárnap délben útra indult záhonyi küldöttség.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!