Nagy sikerű országos bűnmegelőzési kampánysorozat állomása volt Vásárosnamény

fejlesztesek Vasarosnameny

Házhoz jött a biztonság - Országos bűnmegelőzési kampánysorozat állomása volt Vásárosnamény

Vásárosnamény – A másfél éve tartó „Házhoz megyünk!” elnevezésű országos kampánysorozata ezúttal a Bereg szívében, Vásárosnaményban folytatta prevenciós tekénységét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a mai nap folyamán 10-14 óra között Vásárosnaményban, a Szabadság téri piaccsarnoknál várta az érdeklődőket. A szakemberek a program keretében tájékoztatást és ajánlásokat adtak vagyonvédelemről, az internet veszélyeiről, az áldozatvédelemről és a családon belüli erőszakról. A most tartott kampánysorozat fő célja, a város lakosságának szubjektív közbiztonságérzetének és önvédelmi képességének növelése. A megelőző vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsadás olyan általános prevenciós témákkal egészül ki, mint az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság, valamint a drogprevenció.

A kampánysorozat beregi állomásán a város polgármestere, Filep Sándor is tiszteletét tette, aki maga is a kerékpározás nagy szerelmese. A megjelenteknek e mellett a helyszínen lehetőségük nyílt a „BikeSafe” program keretén belül kerékpárjaik ingyenes regisztrációjára. A helyszínen regisztált Hankovszkiné Medve Mónika is, a beregi sikeredző, aki az úszás mellett maga is több száz letekert kilóméterrel tudhat a háta mögött. A „Házhoz megyünk” program sikerességének köszönhetően a kampány 2015-ös indulása óta országosan összesen több mint százharmincháromezer állampolgárt ért el személyesen és közel tizennyolcezer kerékpárt regisztrált. A tapasztalatok szerint az állampolgárok hasznosnak ítélték a személyes találkozást és beszélgetést, ezért a rendőrség ebben az évben is folytatja a programot.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg a rendőrség bűnmegelőzési ajánlásait:

1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével!

4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta.

6. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított “BikeSafe” vagyonvédelmi programban, melyről bővebb tájékoztatást a www.bikesafe.hu honlapon keresztül olvashat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!