HOZZÁVALÓK
- 75 dkg csirkemellfilé
- 2 közepes vöröshagyma
- 2-3 tv paprika
- 1 hegyes erős paprika
- szójaszósz
- húsleveskocka
- olívaolaj
- 170 g pörkölt, sós földimogyoró
- 2 dl víz
- őrölt gyömbér
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
Egy nagyobb lábasban (vagy akár wokban), olívaolajon megdinsztelem a felaprított hagymát. Már ekkor sózom is, mert az kiemeli az ízét. Ha a hagyma elkészült, mehet a lábasba a felkockázott csirkemellfilé, amit borssal és gyömbérrel ízesítek. Ízlés szerint sózható is, de a húsleveskocka és a szójaszósz már alapvetően egy erős, sós ízt ad az ételnek, szóval vigyázzunk vele!
Ha a hús megpárolódott, mehet bele a kétféle paprika. Amikor elfőtt a hús leve, akkor érdemes beletenni a 2 dl forró vízben feloldott húsleveskockát. Ne locsoljuk bele rögtön az egészet, apránként adjuk hozzá, így egy nem túl híg szaftot kapunk, ami tökéletesen illik a kínai eredetű ételhez. Ezután mehet bele a szójaszósz is.
Eközben egy nagyobb serpenyőben megpörköljük a földimogyorót. Nem kell alá semmilyen zsiradék, de éppen ezért figyeljünk, nehogy odaégjen. 2-3 percig folyamatosan kevergessük, míg a szemek itt-ott sötétebb színt nem kapnak. A plusz pörköléstől karakteresebb lesz a mogyoró íze, de ha a gyorsaság a lényeg, akkor ez a lépés el is hagyható. A földimogyorót egyszerűen ráöntjük a húsra, majd elkeverjük.
Rizzsel, de párolt zöldségekkel is tálalhatjuk!