Modern multifunkciós sportcsarnokot avattak Nyíregyházán

fejlesztesek Vasarosnameny

Bujtosi Szabadidő Csarnok

Ünnepélyes külsőségek között átadták a megújult Bujtosi Szabadidő Csarnokot, amely ezentúl a Continentál Aréna nevet viseli. Az átadáson ünnepi beszédet mondott dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

2014. július 8-án helyezték el az időkapszulát és kezdődtek meg a munkálatok, melynek keretében a közel 2,1 milliárdos állami támogatásból kívülről és belülről megújult az ország egyik legnagyobb sportcsarnoka, a Bujtosi Szabadidő Csarnok.
A fejlesztés első ütemében elvégezték az energetikai korszerűsítéseket, a tető és a nyílászárók cseréit, valamint a homlokzati felújításokat, ezáltal az épület külseje teljesen megújult, megjelenése modernizálódott. A létesítmény belső átalakítását jelentő második és harmadik ütem kivitelezése 2015. augusztus 18-án kezdődött el. A funkció- és kapacitásbővítést eredményező munkálatok mellett megtörtént a teljes épületgépészeti rendszer, a légkezelők és informatikai rendszer cseréje, valamint az eredményjelző berendezések és a hangosítás fejlesztése is.
A legszembetűnőbb változás a küzdőtéren látható. Sporttechnológiai szempontból beépítésre került két motoros mozgatású térelválasztó függöny, így a 60×30 m-es küzdőteret 3 keresztirányú kosárlabda pályára lehet osztani, ezáltal több csapat tarthatja párhuzamosan edzéseit.
A nemzetközi előírásoknak való megfelelés érdekében a Csarnok befogadóképessége a kihúzható mobil lelátók beépítésével 2500 főre bővült. A lelátók kiosztása is megváltozott, valamint kicserélték a székeket. Hat darab VIP páholy kialakítására került sor, mely két komfortfokozatban várja a sportrajongókat. Az épület keleti oldalán, az első emeleten 80 fő befogadására alkalmas üvegfallal ellátott konferenciaterem épült, valamint külön médiaszoba áll a sajtó képviselőinek rendelkezésére. A küzdőtér keleti és nyugati végfalán kerültek elhelyezésre az új video eredményjelzők. A küzdőtér megújított világítási rendszere HD minőségű televízió közvetítésekre is alkalmassá teszi a létesítményt.
A tervezés során fontos elem volt az épület multifunkciós hasznosíthatósága. Ennek szellemében 1 nagy bemelegítő terem és 6 olyan szekció terem került kialakításra, mely kis létszámú szabadidős tevékenységre alkalmas, mint például jóga, aerobic, tánc, karate. A sportmérkőzéseket kiszolgáló helyiségek is megújultak.
Az épület északi oldalán kaptak helyet a sportolói és bírói öltözők, az elsősegélynyújtó helyiség, valamint a dopping ellenőrző szoba. Az élsportot szolgálja ki a földszinti orvosi szoba, ahol az utánpótlás és élsportolókat egyéni rendelési időben várja a szakorvos. A látványlift beépítésével az épület teljes akadálymenetesítése is megvalósult.
A fejlesztés által teljes egészében megújult létesítmény ismét méltó otthona a verseny-és szabadidősportnak, az utánpótlás-nevelésnek, valamint hazai és nemzetközi sporteseményeknek. Multifunkcionalitásából adódóan a sport mellett a városi és megyei kulturális események, nagyrendezvények, kiállítások és koncertek kiváló helyszíne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!