Mit szúrnak el a férfiak? – Párkapcsolati tanácsok a működő mindennapokra

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

párkapcsolat

Azt gondolom, már kívülről fújod, milyen jól esik a nőnek, ha a tenyereden hordozod. A mindennapok apró kedveskedései, ünnepeitekről való megemlékezés és a romantikus programok mind-mind hozzátartoznak ahhoz, hogy a párod jól érezze magát a kapcsolatban. A tiszteletteli bánásmód, a terhek megosztása ugyancsak hozzátartozik a boldogságszint növekedéséhez. Mindez azonban csak a felépítmény. Akkor mi az alap? Alap: a párod alapos megismerése, amiből kiderül, mire van igazán szüksége. A nőknek a legtöbb esetben megértésre, elfogadásra van szüksége. Ha most rögtön lepasszolnád ezt a labdát, mondván, hogy ez nem valami férfias dolog, akkor annyit azért hadd áruljak el, hogy attól a nő szemében egyáltalán nem válik egy férfi férfiatlanná, hogy megértően viselkedik, sőt: ez egy nő számára az erő, a lovagiasság jele. Mondhatni a széles váll kiterjesztése, amire ráborulva elsóhajthatjuk vagy elsírhatjuk a bánatunkat. Ha a nő sírása egy férfit idegesít, akkor alapvetően két dolgot tehet:

Elmenekül. Minősített eset: Ő maga is idegessé válva mindenféle válogatott durvasággal illeti a nőt, lehisztisezi, jó messzire és jó hosszú időre eltűnik a színről.
Hatása: A helyzet elmérgesedik. A nő messzebbre kerül, mint valaha. Megértették a problémáját? Nem. A te problémád megoldódott? Rövidtávon lehet, hogy nem leszel ideges, mire abbahagyja a sírást. De hosszútávon? Mivel nem jutottatok előbbre, újra és újra elő fog jönni a gond.

Elfogadóan viselkedik. Nagyon sokszor nincs másra szüksége egy nőnek, csak hogy végighallgassák és megértsék. Embert próbáló a feladat, ha a párjára panaszkodik a nő. Ilyenkor persze természetes, hogy megbántva érzi magát a férfi. Mégis, akkor viheti előbbre a kapcsolatot, ha megpróbál elvonatkoztatni a rossz érzéseitől és kívülállóként tekinteni a szituációra, hidegvérét megőrizve, értő módon hallgatni. Nagyon nehéz megállni, hogy csípőből tüzeljen vissza az ember, mégis erre kell ilyen helyzetben törekedni. Például:
„- Ha veled vagyok, folyton feszültnek érzem magam, teljesítménykényszert érzek.”

A rossz reakció: lelombozódni, magadba fordulni, visszatámadni. Itt ugyanis nem veled van a baj, hanem sajátmagával. A csavar: nincs is másra szüksége, mint erős megnyugtatásra, hogy úgy fogadod el őt, ahogy van. (Persze ennek a gyakorlatban is így kell lennie! Semmi célozgatás a külsejére, a háziasságára, a szokásaira!) Ha bármilyen bajod van vele, tisztában kell vele lenned, hogy más szemszögből látjátok a világot. Mikor párkapcsolati tanácsot adok férfiaknak, elsők között szerepel, hogy az igények összehangolása soha nem lehet egyoldalú dolog, egy harmonikus párkapcsolatban természetes, hogy a felek alkalmazkodnak egymáshoz. A megértés tehát a legalapvetőbb.

Hatása: a nő sokkal elégedettebb lesz, a pár közelebb kerül egymáshoz, tartósan megnövekszik a boldogságszint.

parharmonia.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!