Mindenki jól jár – így változik a cafeteria

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

cafeteria_mti

Adómentesség és kedvezményhegyek járnak az új rendszerrel a MOSZ szerint.

Úgy tűnik, lassan végéhez ér az évek óta tartó háborúskodás a béren kívüli juttatások frontján. A kormány első ötletét végül erős bírálat követte, a mostani állapot azonban jónak tűnik a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, Palkovics Imre szerint. Az új rendszerben továbbra sem kell adózni a juttatások után, ráadásul a vállalatok is egy csomó kedvezményhez jut, ha valamilyen béren kívüli juttatást nyújt a dolgozóinak.

Mennyi az annyi?

Emellett a jövő évi költségvetési törvény értelmében nő a munkába járás adómentes költségtérítésének határa, ez kilométerenként 9 forintról 15-re nő. Ezen kívül a munkásszállás felújításakor a munkáltató adókedvezményt vehet igénybe, a szállás üzemeltetésével kapcsolatos költségeket pedig kétszeresen lehet majd elszámolni, ráadásul a lakhatási támogatás a munkahely 60 kilométeres térségében adómentessé válik.Az utalványok továbbra is rendkívül népszerűek a dolgozók körében, nyaralásra 350 ezer forintot utalhat majd ezután a munkáltató. Aki mégis a készpénzt preferálja, ott sem kell aggódni – ennek a kerete 100 ezer forint lesz az új rendszerben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!