Minden idők legszélsőségesebb időjárása jön idén: brutális nyárra készülhetünk

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

szélsőséges időjárás

A 40 éves tapasztalattal rendelkező nyíregyházi időjós is elmondja nézeteit!

A Meteorológiai Világszervezet figyelmeztet, hogy 2016 után 2017-ben is folytatódnak a szélsőséges jelenségek, sőt! Ám ennek nem csupán az emberi tényezők, vagy az üvegházhatás az oka.

A World Climate Research Programme (Éghajlatkutatási Világprogram) igazgatója, David Carlson véleményét idézi a 24.hu : „Még az erőteljes El Nino nélkül is olyan változások mennek végbe a bolygón 2017-ben, amelyek ismeretlen területre vezetik a tudósokat.”

Ez látszólag nagyon hasonló a nyíregyházi időjós nézeteivel, aki már 40 éves kutatási háttérrel készíti előrejelzéseit. „A klímaváltozás hatása ugyan érzékelhető, de kevésbé írható az ember rovására, mint azt sokan állítják. A szélsőséges időjárási jelenségek beleillenek a természet és az időjárás rendjébe, nincs bennük semmi csoda” – olvashatjuk a nyugdij.info oldalán szavait.

Már 2016 is rekordokat döntött. A mérések kezdete óta az eddigi legmelegebb év volt, és a tengerszint is új rekordot lőtt be a sarkok olvadásával. Nem is beszélve a súlyos szárazságokról, míg ahol meg a hideget vártunk volna, például Kanadában, a január és a február szokatlanul meleg volt.

És, hogy mi vár ránk 2017-ben, ahol ez csak fokozódik?

Dávid Mihály szerint hatalmas nyári forróság! A kánikula hónapokig fog tartani, és szeptemberben hirtelen lesz vége. Viszont azt is mondja, hogy az idei év csapadékosabb lesz, mint a tavalyi!

24.hu/ nyugdíjinfo

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!