ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A cukrot a margarinnal, a mézzel, a vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és felöntjük a tejjel. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk. 180 fokon alul-felül sütéssel kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és tetszés szerint kockára vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.
- A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a porcukrot a margarinnal, a kakaóporral és a tejjel, majd hozzáadjuk a rumaromát. Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk. A kihűlt süteményt gyorsan – hogy ne ázzanak el – megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.
HOZZÁVALÓK
- A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 28 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek méz
- 8 dkg margarin
- 2 dl tej
- A mázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl tej
- 1/2 üveg rumaroma
- Továbbá:
- 25 dkg kókuszreszelék