Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Sütés

Mézes kókuszkocka


mezes-kokuszkocka

ELKÉSZÍTÉS

    1. A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A cukrot a margarinnal, a mézzel, a vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és felöntjük a tejjel. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk. 180 fokon alul-felül sütéssel kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és tetszés szerint kockára vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.
    2. A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a porcukrot a margarinnal, a kakaóporral és a tejjel, majd hozzáadjuk a rumaromát. Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk. A kihűlt süteményt gyorsan – hogy ne ázzanak el – megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 28 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek méz
  • 8 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • A mázhoz:
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 üveg rumaroma
  • Továbbá:
  • 25 dkg kókuszreszelék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük