Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Mesteri magyar bonbon a világ legjobb töltött tejcsokija


Két aranyéremmel és két ezüstéremmel tért haza Londonból a soproni Harrer Chocolate csapata a világ egyik legrangosabb versenyéről. Az International Chocolate Awardson ráadásul megszerezték a világ legjobb töltött tejcsokoládéja címet is. Az elbírálás a Chocolate Week keretein belül zajlott, a gála október 17-én volt.

A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda csokoládékülönlegességeket készít. Közlésük szerint tradicionális, családi receptjeik alapján készülnek az édességeik. A tulajdonosok neves osztrák cukrászdinasztia leszármazottai, 16 éve nyitották első hazai cukrászdájukat; ez 2009-ben egészült ki kóstolóhelyként is szolgáló csokoládé manufaktúrával.

A Harrer üzenete követőinek a Facebookon

Most értünk haza Londonból, az International Chocolate Awards 2015 verseny World Final eredményhirdetéséről.
Kihirdették a világ legjobb csokoládéit….

Nagy örömünkre, a kelet európai versenyen nyert 2 ezüst és 2 aranyérem után, tegnap este a londoni CHOCOLATE SHOW-n a világ döntőben is átvehettünk egy díjat.

2015-ben a világ legjobb töltött tejcsokoládéja a…

Sárgabarackos töltött csokoládénk. Pálinkával és egy leheletnyi szerecsendióval ízesítve.

Nagyon örülünk neki!


A májusi Gourmet fesztiválra ezzel az arzenállal készült a csoki manufaktúra

Nem csak a Herrer tarolt a megmérettetésen, más magyar siker is született. A világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja a chocoMe darabja lett: a Raffinée Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával. Étcsokis drazsé kategóriában ezüstérmet nyertek, a tejcsokis drazsék között a harmadik helyen szerepeltek.

Via: Dining Guide; Fotó: Harrer Choolate Facebook-oldal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük