Két aranyéremmel és két ezüstéremmel tért haza Londonból a soproni Harrer Chocolate csapata a világ egyik legrangosabb versenyéről. Az International Chocolate Awardson ráadásul megszerezték a világ legjobb töltött tejcsokoládéja címet is. Az elbírálás a Chocolate Week keretein belül zajlott, a gála október 17-én volt.
A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda csokoládékülönlegességeket készít. Közlésük szerint tradicionális, családi receptjeik alapján készülnek az édességeik. A tulajdonosok neves osztrák cukrászdinasztia leszármazottai, 16 éve nyitották első hazai cukrászdájukat; ez 2009-ben egészült ki kóstolóhelyként is szolgáló csokoládé manufaktúrával.
Most értünk haza Londonból, az International Chocolate Awards 2015 verseny World Final eredményhirdetéséről.
Kihirdették a világ legjobb csokoládéit….
Nagy örömünkre, a kelet európai versenyen nyert 2 ezüst és 2 aranyérem után, tegnap este a londoni CHOCOLATE SHOW-n a világ döntőben is átvehettünk egy díjat.
2015-ben a világ legjobb töltött tejcsokoládéja a…
Sárgabarackos töltött csokoládénk. Pálinkával és egy leheletnyi szerecsendióval ízesítve.
Nagyon örülünk neki!
A májusi Gourmet fesztiválra ezzel az arzenállal készült a csoki manufaktúra
Nem csak a Herrer tarolt a megmérettetésen, más magyar siker is született. A világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja a chocoMe darabja lett: a Raffinée Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával. Étcsokis drazsé kategóriában ezüstérmet nyertek, a tejcsokis drazsék között a harmadik helyen szerepeltek.
Via: Dining Guide; Fotó: Harrer Choolate Facebook-oldal