40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Újtelep Mátészalka nyugatra eső családi házas jellegű városrésze, amelyet a vasút választja el a város többi részétől és a vasútállomás közelében gyalogos felüljáró (repülőhíd) köti össze egymással a két városrészt.  (Forrás: Wikipédia)

A mátészalkai vasútállomáson visszaadták a gyalogosforgalom részére a felújított gyalogos felüljáróhidat. A szerkezeti elemek karbantartása mellett a biztonságos közlekedés érdekében térvilágítást is beszereltek és csúszásmentes lépcsőfelületet alakítottak ki.

A MÁV az üzemeltetésébe tartozó mátészalkai repülőhíd szerkezetének műszaki állapotát az előírások szerint rendszeresen ellenőrzi, és szükség esetén gondoskodik a karbantartásáról is. Legutóbb 1998-ban zárták le és emelték le a hidat felújítás miatt. Mint legutóbb, most is a nyári iskolai szünet idejére ütemezték a karbantartást, mert ilyenkor kisebb az átmenő gyalogosforgalom a város két részét összekötő gyalogos felüljárón.

A híd acélszerkezetét június 17-én emelték le és a helyben végzett munkát követően az előzetes terveknek megfelelően két fázisban, augusztus 22. és 24. között, éjszakánként emelték vissza. A felújítás során acélszerkezeti javításokat és a hídszerkezet korrózióvédelmét végezték el a szakemberek. A repülőhíd visszaemelése után az utómunkálatok következtek, melyek keretén belül – a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében – térvilágítást szereltek be, illetve lépcsőfokokon csúszásmentes felületet alakítottak ki.

A felüljáró felújításának idejére a gyalogosközlekedést a Szatmár út–Kórház út–Tompa Mihály út és a Seregély út–Zöldfa út járdáin, a szintbeli átjárókon oldották meg. A hosszabb kerülőút miatt a vasúttársaság ezúton is köszöni a környéken lakók és az utasok türelmét.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!