Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)

Megnyílt a XXIV. Tavaszi Tárlat Kisvárdán (5)[srizonfbalbum id=16]

A képzőművészet iránt érdeklődőket invitálta március 10-én 1. órára a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, valamint a Rétközi Múzeum és Baráti Köre. 1980-ban az akkori Ady Endre Városi Járási Művelődési Központ, az új épület átadását követően megrendezte a I. Tavaszi Tárlatát.

1984-től, 15 éven át a Rétközi Múzeum adott otthont a kortárs képzőművészeti bemutatónak. Az idei tárlat sajátossága, hogy az elmúlt évi intézményi felújítást követően ismét Tavaszi Tárlatra került sor, immár XXIV. alkalommal.

Az első és az idei tárlatnak volt egy közös szereplője, nevezetesen Borsi Antal szobrászművész. 1980-ban kiállítás-rendezőként, 2016-ban megnyitóként szerepelt a seregszemle több mint három évtizedes történetében. A megnyitó ünnepség Filipcsuk Péter Honfoglalás című dal előadásával kezdődött. Őt követte Szabados Attila szavalata. Mindketten a Bessenyei György Gimnázium 10. évfolyamos hallgatói. Nagy Józsefné Kisvárda város alpolgármesterének köszöntője után a tárlatot Borsi Antal nyitotta meg.

A kiállításon, amely március 31-ig tekinthető meg, 26 alkotó 97 műve látható.

Szeregnyi László

Fotó: Néző István

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!