Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Meggyes rácsos pite


Meggyes rácsos pite

HOZZÁVALÓK
1 dl tej
20 g. élesztő
200 g. porcukor.
500 g. liszt,
250 g. margarin,
csipet só,
1 citrom reszelt héja,
1 tojás sárgája, + 1 egész tojás,
2 – 3 ek. tejföl,
2 üveg kimagozott meggybefőtt,
100 g. dió,
2 – 3 ek. zsemlemorzsa,
1 mk. őrölt fahéj,
A tepsihez: zsiradék, és liszt.

ELKÉSZÍTÉS

    1. Az élesztőt meglangyosított tejben, 1 kávéskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 100 g porcukrot, kevés sót, reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet, a tejfölt, és összegyúrjuk. Két cipót formázunk belőle, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen fél óráig kelesztjük.
    2. Közben a meggybefőttet leszűrjük, a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot (100 g) összekeverjük a fahéjjal. Kikenünk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, az alját villával megszurkáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük