fejlesztesek Vasarosnameny

DSCN9158

Vásárosnamény – Az újév beköszöntével a kemény hideg tél is megérkezett a Beregbe. Az utóbbi napok enyhe időjárása után most megint érzékenyen fog érinteni minket az elkövetkezendő napok időjárása. Sajnos bőrünkön érezhetjük az ilyenkor nem meglepő kemény mínuszokat is. Nem sokan vártuk, hogy beköszöntsön a tél, de megérkezett újév napjára a Beregbe is, ahol rögtön egy -14 Celsius fokkal nyitott időjárásunk itt a Beregben. Van, aki örül ennek, s van, aki úgy gondol a téli időjárásra, mint egy természeti csapásra. Van, aki semmi pénzért nem mondana le a tél nyújtotta élményekről, s van, aki a világ összes kincséért sem mozdulna ki a jó meleg szobából. Úgy tűnik, a természet most néhány nap alatt szeretné kárpótolni a tél szerelmeseit az eddigi enyhe, jórészt hideg mentes hónapokért. Általában kevesek kedvenc évszaka a tél. Hiszen mi is jut eszünkbe leginkább a télről (főleg a mozgalmas ünnepi időszak után)? A karácsonyi evészet-ivászat után általában az újévi fogadalmunk az, hogy az idén egészséges életmódot élünk. Kezdjük az évet méregtelenítéssel és rendszeres mozgással! Ez nem könnyű, hiszen hideg van és szürkeség, ilyenkor természetesen melegítő (azaz kiadós és tartalmas) ételekre vágyunk, és sport helyett szívesebben ülünk bebugyolálva a fotelben. A szabadtéri hideg elviselésére leginkább réteges öltözködéssel tudunk felkészülni.

Télen különösen ügyeljünk az egészséges táplálkozásra, sok gyümölcs és zöldség fogyasztására, hogy szervezetünk minél ellenállóbb legyen a vírusokkal szemben. Kezdjük a napot lehetőleg friss gyümölcslével. Meleg italok, tápláló és melegítő levesek télen nem csak a testünket, de a lelkünket is melengetik. Fordítsunk különös figyelmet arcbőrünk és kezeink ápolására, hiszen ez a két testrész van a legjobban kitéve a hidegnek. Vonatkozik ez nem csak a hölgyekre, de az urakra és a gyerekekre is, hiszen a szél és a hideg akár fájdalmas kiszáradást is tud okozni a bőrön. A téli évszak kiváló alkalmakat nyújt a baráti együttlétekre. Korán sötétedik, este már nem szívesen mozdulunk ki otthonról, hívjunk hát vendégeket. Egyszerű vendégváró ételekkel vagy egyszerű parti ételekkel kellemes estét szerezhetünk magunknak és barátainknak is. Vegyük elő a társasjátékokat, rendezzünk kártyapartit, nézzünk közösen dvd-t. Az ilyen családi programokkal a lakásban „unatkozó” gyerekeket is felvidíthatjuk.

Előrejelzés időjárás Vásárosnamény

koponyeg.hu

 Az előrejelzések szerint erre minden lehetőség adott lesz, hiszen a hideg marad és a hóra sem kell sokáig várni itt a Beregben sem, hiszen az országban már oly sok helyhez hasonlóan ide is elérkezik a  téli csapadék. Az elkövetkező napokban egész napos fagyok várhatóak, igazi téli időjárással fűszerezve.  Többfelé lehet kisebb havazás, hószállingózás, majd átmenetileg csökken a felhőzet és a nap is kisüthet a hét folyamán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!