Máris százmilliós kárt okoztak a szeptemberi viharok

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
vihar (2)
Szeptemberben három nap alatt több mint 280 millió forintos kárt okozott a viharos, szokatlan mennyiségű esővel kísért időjárás.
Alig telt el szeptemberből három nap, és máris 1800 lakossági kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarország ügyfélszolgálatára.
A szélsőséges, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékkal fémjelzett időjárás leginkább Budapesten (465 bejelentés) és Pest megyében (292) okozott gondot. Nagy égiháború dúlt Veszprém megyében is, ahonnan 200 jelzés érkezett. Kisvárdán özönvízszerű esőzés volt hétfőn, ahonnan már 83 bejelentést regisztráltak.
A káresemények többségét a villámok okozták, a biztosító adatai szerint a károk harmada köthető ezekhez. Ezt követi a viharkár (455), a beázás (289) és a felhőszakadás (333).
A piacvezető lakásbiztosító ügyfelei által becsült kárösszeg kedd reggelre átlépte a 280 millió forintot, az átlagkár meghaladta a 166 ezer forintot.
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!