Márciusban jöhet a Volán-sztrájk

fejlesztesek Vasarosnameny
volán

Illusztráció

Még tárgyalási alapnak sem tekintik a volános szakszervezetek a munkáltató legújabb béremelési ajánlatát, az 1 százalékot. Ha nem lesz megállapodás, márciusban sztrájkba kezdenek a volánosok.

A sztrájkbizottság kezdeményezte a munkabeszüntetéshez szükséges kötelező egyeztetési eljárás lefolytatását. Ha nem lesz megállapodás, márciusban sztrájkba kezdenek a Volán-társaságok dolgozói.
A sztrájkbizottság napokkal ezelőtti megalakításának ellenére sem tett komoly bérfejlesztési ajánlatot a munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) a volános munkavállalóknak, ezért a hat tárgyaló szakszervezetet tömörítő Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma folytatja a sztrájk előkészületeit.
Baranyai Zoltán, a szervezet szóvivője elmondta, a munkáltatók a korábbi nullával szemben ezúttal 1 százalékos bérfejlesztésre tettek javaslatot, ám ezt a szakszervezetek még csak tárgyalási alapnak sem tekintik. Az érdekvédők egyöntetűen kiálltak a korábbi követelésük mellett,
ami 7,5 százalékos bérfejlesztés és a volános ágazat bérfelzárkóztatása.

Az akciószövetségbe tömörült szakszervezetek a kollektív munkaügyi vitát 2016. február 16-án kezdeményezték.

Márciusban sztrájk lehet

A munkáltató a következő tárgyalási napot 2016. február 22-ére tűzte ki, mivel korábbi időpontban esélyt sem lát arra, hogy elmozduljon a mostani ajánlatától.

A KKVSZ állásfoglalása szerint a sztrájkmenetrend összeállításához – ami az egyeztetés egyik alapvető dokumentuma – több nap kell, ezért is kért a munkáltató a folytatásra egy hét szünetet.

Ha a szakszervezetek 2016. február 28-ig nem tudnak megállapodni a munkáltatókkal,márciusban meghirdethetik a sztrájkot. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!