fejlesztesek Vasarosnameny

Már az NB-II-ben a Szpari !

Döntetlent játszott a Cigánd ellen a Nyíregyháza Spartacus. Az egy pont elég volt a biztos feljutáshoz.

Gyásszünettel kezdődött a találkozó. A napokban hunyt el a Szpari korábbi játékosának, Szatke Zoltánnak az édesanyja, Szálkai Pál törzsszurkoló, és elveszítette törzsszurkolóját, Oláh Zoltánt a Cigánd is. Rájuk emlékeztek a Városi Stadionban.

Nyíregyháza Spartacus – Cigánd SE 2-2 (2-1)

Városi Stadion 1100 néző

Jv: Szilágyi Sándor ( Kövér, Szabó)

Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol, Rubus, Szalai, Törtei – Abdouraman, Zofcák, Kostic, Rezes – Harsányi, Pölöskey (Ramos 50.p)

vezetőedző: Mátyus János

Cigánd: Sánta – Ur, Raducu, Sipos, Kinczel, Baksa, Fekete ( Albert 82.p), Varga, Kis (Burics 72.p), Roszel, Popescu (Németh 95.p)

vezetőedző: Fogarasi Zoltán

“Rohamra! A Tanárképző felé! ” – ezt a molinót feszítették ki az ultrák, Szálkai Pálra emlékezve. A 6. percben az első helyzetéből gólt lőtt a Szpari, egy jobb oldali beadás után Harsányi Zoltán középről lőtt a kapuba, 1-0 ! A jó kezdés után is a Nyíregyháza birtokolta többet a labdát, egy beadásról alig maradt le Abdouraman. A 16. percben a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást a Cigánd, a beadás után Fekete fejelt, de a kapufát találta el. A másik oldalon egy szögletet követően Szalai bólintott fölé. A 29. percben nagy helyzet maradt ki, Pölöskey lövését fogta Sánta. Egy perccel később viszont már növelte előnyét a Szpari, Harsányi Zoltán kapott jó labdát a 16-oson belül, majd fordulásból szép gólt lőtt, 2-0. A 32. percben azonnal szépített a Cigánd, egy szöglet utáni kavarodást követően Popescu lőtt a léc alá, 2-1. Tíz perccel később Harsányi kapásból próbálkozott egy jobb oldali beadás után, Sánta nagy bravúrral védett. Több gól nem esett, a szünetben a Szpari vezetett.

A második félidő rosszul indult, Pölöskey sérült meg, le is kellett cserélni a támadót, a játékrész eleje mezőnyjátékot hozott, nem alakult ki helyzet. Az 56. percben Harsányi húzott el a jobb oldalon, de Sánta védett, majd egy beadás után megint Harsányi veszélyeztetett fejjel, a Cigánd kapusa óriási bravúrral hárított. A 71. percben egyenlített a Cigánd, Rosszel érkezett pontosan a hosszú saroknál egy belőtt labdára, és a kapuba passzolt, 2-2. A kapott gól után a Spartacus támadott, Zofcák lövése alig ment mellé, majd Harsányi lépett ki, próbálkozását hárította a kapus. A 88. percben Abdouraman fejelhetett, alig ment fölé a labdája, mindent egy lapra feltéve támadott a Nyíregyháza, de több gól nem esett, döntetlennel zárult a mérkőzés. Az egy pont azt jelentette, hogy a hátralévő meccsek eredményétől függetlenül – legjobb harmadikként már biztosan – feljutott a csapat az NB-II-be. Minden csoportból az első két helyezett jut fel, és a három csoport legjobb harmadikja. A döntetlennek köszönhetően a harmadik helynél lejjebb nem csúszhat a Szpari, azaz feljutott a magasabb osztályba.

Mátyus János vezetőedző, Nyíregyháza: Egy célunkat elértük, hogy feljutottunk, de mi bajnokok akarunk lenni. Ami a mai meccset illeti, többet kellett volna tennünk ahhoz, hogy ma nyerjünk. Több ziccerünk is volt, ezek kimaradtak, ez pedig ma nem fért bele. 2-0-ás előny után egy feljutásért harcoló csapatnak nem szabad pontot veszítenie, sajnálom, hogy így alakult.

Fogarasi Zoltán vezetőedző, Cigánd: Mindenek előtt gratulálok a Szparinak a feljutáshoz ! Ellenfél edzőjeként először meccseltem a Nyíregyháza ellen a Városi Stadionban, ahová rengeteg emlék fűz. A csapatom ma komoly tartást mutatott, két gólos hátrányból egyenlítettünk és szereztünk pontot, ez pedig feljogosítja arra a klubot, hogy célt érjen a bajnokság végén. Szeretnénk mi is az NB-II-ben folytatni.

Dankó László

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!