fejlesztesek Vasarosnameny
Mándi László Vásárosnamény 100. gólja (2)

Mándi László a jubileumi 100. góllal járó emlékplakettel

Vásárosnamény – “Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.” – mondta Bil Shankly. Ez a gondolat, azóta is futball szeretők millióinak az ars poetica-ja. Mit is jelent ez a gondolat? A Football a modern idők háborúja! Ebben, az idézőjeles békeidőszakban, az emberek a focival fejezik ki identitásukat, tartozni akarásukat valahova. Emberek millióit ez tart életben, ez kovácsolja egységgé. Sokan elfelejtik azt, hogy a labdarúgás igen szoros hatással van globális társadalmunkra. Hiszen nincs is annál felemelőbb, amikor egy győztes meccs után, a polgárok büszkeséggel tele indulnak el a mindennapi teendőik elvégzésére, ahogy a vásárosnaményi szurkolók is. A góllövés az egyetlen olyan dolog a labdarúgásban, amit nem lehet megtanítani. A vásárosnaményi alakulat, impozáns és kiemelkedő teljesítménye mi sem bizonyítja jobban ezt, hiszen immáron a századik gólnál jár a labdarúgó megyei II. osztály Kelet-Magyarország-csoportban. Az előzményeket tekintve a 21. fordulójában a bajnoki címre esélyes Vásárosnamény, Csenger csapatához látogatott.

A találkozó napján minden adott volt egy jó mérkőzéshez. Az éllovas naményi alakulat számára a győzelem volt a cél. Mindemellett a szurkolók egymás között azt találgatták vajon melyik játékos és hányadik percben szerzi meg a századik, bajnoki gólt a csapatnak? Erre azonban csak a második játékrészben kaphatta meg a választ a drukkerhad. Bár a mérkőzést nem sikerült győzelemmel lehoznia a vendég csapatnak,  de a 75. percben Csorvási Tamás szabálytalanságát követően, Mándi László büntetőrúgásból megszerezte az idény 100. gólját Vásárosnamény csapatának. A Tivadar András által irányított együttes száz góljának megszerzésében döntő szerepe volt a góllövő listát vezető Deskó Dávidnak, aki a száz gólból harminckettőt az őszi idényben szerzett, de Mándi  László tizenhárom és Peregrin Richárd tíz góljával is szerves részét képezte ezen jubileumi összességnek.

A mérkőzés után Mándi Lászlót kérdeztük a jubileumi találatáról:

Nagyon büszke vagyok arra, hogy megszerezhettem a bajnok aspiráns idei századik találatát. A közeljövőben én és a csapat azon leszünk, hogy ha megduplázni nem is tudjuk, de hasonló számú találattal bajnokként végezhessünk a csoportban. Köszönjük a szurkolóknak, hogy egész évben biztatnak és velünk együtt élnek a játékkal, hazai- és vendég pályán egyaránt! Nélkülük ez mind nem sikerülhetett volna!

Tabella-nagy

A rúgott gólok kronológiája:

Vásárosnamény góllövői

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!