Magyarországon épülhet a világ leghosszabb üveghídja

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
üveghíd

Illusztráció

Hamarosan lepipálja a dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkot Sátoraljaújhely, mert a zempléni kisváros 3 milliárd forintot kap arra, hogy megépítse a világ leghosszabb üveghídját a településhez tartozó Szár-hegy és a Várhegy között. A kínai látványosság 430 méter hosszú, az újhelyi viszont 700 méteres lesz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán a következő időszak fejlesztései között jelentette be az attrakciót, amelynek kigondolásával a város már meg is bízott két tervezőirodát. Tokaj szomszédságában a szár-hegyi dűlők is részévé váltak annak a négy turisztikai térségnek (Balaton, Sopron–Fertő-táj, Tokaj és Budapest), amelyekre a magyarországi turisztikai fejlesztések a következő években fókuszálnak.

Az üveghíd átláthatóságához nem férhet kétség, az viszont már jóval homályosabb, hogy kik alkotják azt a szakmai kört, amely egy éve fantomként szállja meg az idegenforgalmi ágazatot. A HVG e heti számában a kör tagjainak bemutatása mellett (van köztük egy turisztikai szakember, aki Svájcban végzett, és férjével együtt meglehetősen sikeresen „saját lábra” állt) arra a kérdésre is keresi a választ, hogy miért késik a lassan egy éve ígért új idegenforgalmi stratégia, kik kerülhetnek döntési pozícióba, és milyen fejlesztések valósulhatnak meg az elkövetkező években.

hvg.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!